Microsoft’tan Gigapiksellik Rekor!

photosynth

Dünyanın önde gelen yazılım ve teknoloji devi Microsoft bir rekora daha imzasını attı. Geçtiğimiz günlerde Seattle’da Photosynth teknolojisini 20 gigapiksel çözünürlüğe sahip fotoğraf çekimi için kullanıldı.

photosynth

Yüksek pikselli kamera teknolojisine bir yenisi daha eklendi. Akıllı telefon ve fotoğraf makinelerinin alındığı sarıda dikkat edilen megapiksel değerlerinin 1000 kat daha yükseği olan Gigapiksel teknolojisinin testleri yapılmıştı.

Microsoft, 9 Gigapiksel çözünürlüğe sahip dünyanın en kaliteli ve ayrıntılı fotoğrafının rekorunu büyük bir fark atarak kırmayı başardı. Fotoğraf çektikten sonra bilgisayarda fotoğrafı yakınlaştırdığınızda kareleşmeler oluşur. Eğer bu kareleşmeler yerine detayda gizlenmiş ayrıntılar çıkarsa karşınızı piksel oranı yüksek değere sahip bir fotoğraf olduğunun kanıtıdır.

Microsoft’un Photosynth teknolojisini kullanarak 20 Gigapiksellik çözünürlüğe sahip Seattle fotoğrafını çekmeyi başardı. 360 derece bir panorama fotoğrafını 2.368 fotoğraf karesini bir araya getirerek elde etmeyi başaran Microsoft’un bu iş için Canon’un DSLR fotoğraf makinesini ve  400 mm-600 mm lens modelini kullandığı biliniyor.

Aşağıdan bu ilginç çalışmayla ilgili videoyu izleyebilirsiniz,