Microsoft Ürün Portföyünü Nokia X2 ile Genişletti

Nokia X2 1

Microsoft Cihazlar Grubu “1 milyar kişiyi daha” mobil internet ve bulut servisleriyle tanıştırmak amacıyla geliştirdiği hesaplı akıllı telefon segmentinin en yeni üyesi olan Nokia X2’yi tanıttı.

Nokia X2, uygulamalar, donanım ve kullanıcı arayüzü bakımından gelişmiş bir deneyim sunan Nokia X ailesinin yaşadığı hızlı gelişimin en son örneği. Nokia X2 çarpıcı bir tasarım, görsel açıdan daha etkileyici Fastlane dizaynı, daha fazla Microsoft servisi, 4.3 inç ClearBlack ekran, otomatik odaklı ve flaşlı 5MP arka kamera gibi gelişmiş özellikler sunuyor.

Nokia X gibi Nokia X2 de Android uygulamaları ve popüler Microsoft servislerini barındıran bir dünyaya giriş yapmanızı sağlıyor. Öte yandan Fastlane özelliği sayesinde kullanıcıların en sevdikleri uygulamalar arasında sorunsuzca geçiş yapmasına olanak tanıyor. Yeni Nokia X2, çift çekirdekli 1.2 Ghz Qualcomm Snapdragon işlemcisi ve 1 GB RAM’i sayesinde çok daha akıcı ve duyulara dayalı bir kullanıcı deneyimi sunuyor.

Nokia_X2_1

Bünyesinde yeni nesil Nokia X Yazılım Platformu 2.0 barındırmanın yanı sıra kullanıcı arayüzü açısından da önemli geliştirmeler sunuyor. Navigasyonu kolaylaştıran 3 farklı tür ekran arasından kullanıcılar istediklerini seçebiliyorlar: ister boyutu değiştirilebilen kutucuklarla kullanılan renkli “ana ekran”; ister son kullanılan uygulamalara ve yakın dönemdeki takvim etkinliklerine ulaşmak için Fastlane, isterseniz de Lumia’dan esinlenen, istediğinizi ana ekrana iğneleyebileceğiniz uygulamalar listesi. Açılır bildirimler sekmesi de ayrıca kullanıcılara bağlantı seçeneklerine bir bakışta göz atabilmeyi sağlamanın yanı sıra indirilebilecek olan yazılım güncellemeleri gibi eylem seçeneklerini görmeyi sağlıyor. Tüm bu deneyimler, yeni “ana sayfa” tuşu ve çoklu görevleri aynı anda görebilme gibi özelliklerle tamamlanıyor.

Nokia_X2_2

Microsoft Nokia X ürün ailesi servislerine yatırım yapmaya devam ediyor

Microsoft servislerine bir giriş kapısı niteliği taşıyan Nokia X ailesi Skype ve OneDrive gibi servislerin kullanımını oldukça kolaylaştırması bakımından Lumia akıllı telefon ailesini de tamamlayan bir ürün grubu olarak öne çıkıyor. Outlook.com, Skype ve OneDrive gibi uygulamalar yüklü halde piyasaya sürülecek olan Nokia X2’ye Nokia Mağaza’da mevcut olan Bing Arama uygulaması gibi pek çok uygulamayı indirmek de mümkün.

 

Nokia_X2_3

Bu ürün ailesinde ilk kez bulunan OneNote ve Yammer gibi uygulamalar da Nokia Mağaza’dan indirilebiliyor. OneNote uygulaması, kullanıcıların notlar oluşturarak bunları OneDrive üzerinden buluta kaydetmelerine olanak tanırken, Yammer işbirliği gerektiren online çalışmalar yürütmeyi sosyal ağlara giriş yapmak kadar kolay hale getiriyor. Çektiğiniz fotoğrafları OneDrive’da otomatik olarak yedekleme seçeneği, 15GB ücretsiz bulut depolama alanından yararlanmanızı ve fotoğraf, video, belge ve diğer dosyalarınızı online olarak emniyete almanızı sağlıyor.

Nokia X2, kısa süre önce eklenen Instagram’ın yanında LINE Ranger, Brewster, Path ve Findery gibi üçüncü parti uygulamaları da barındırıyor. Hepsi de yeni baştan tasarlanmış ve navigasyonu kolaylaştıran Nokia Mağaza’da mevcut olan tüm bu uygulamaların yanı sıra, Nokia X ailesi için en yüksek kalite Android uygulamalar da burada bulunuyor.

Yeni Android Lollipop Adını Taşıyacak