Microsoft Teams Together modu aldı!

Windows 10 mavi ekran

Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden bir tanesi olarak bilinen Microsoft, Teams Together ile birlikte çok yeni bir yüze kavuşmayı başardı. İşte merak edilen detaylar.

Koronavirüs salgını ile birlikte, uzaktan eğitim ve home ofis çalışma kültürünü benimseyen insanlar, konferans uygulamalarına daha fazla ihtiyaç duyuyor. Microsoft firması elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışarak bu tür uygulamalara yeni bir boyut kazandırmayı başardı. Microsoft teams ile birlikte bir mod uygulanmaya başlanıyor.

Microsoft Teams yapay zeka sistemlerini aktif kullanacak

Yapay zeka sistemi kullanılarak yapılan yeni tasarım, oldukça dikkat çekti. Şirketin together modu olarak adlandırdığı bu yeni sistem, kullanıcıları sanki yan yanaymış gibi gösteriyor. Böylece görüntülü görüşmelerin çok daha efektif olması sağlanıyor. Daha önceki uygulama tasarımında arka fonun net bir şekilde görülmesi gibi çok fazla sorun yaşanmıştı.

Microsoft yüz tanıma sistemleri yeni

Together modu ile birlikte, konuşmaya katıldığınız esnada omuzlarınızdan aşağısı kendiliğinden götürülüyor. Buna ek olarak sizleri bir koltuğun üzerinde gösteriyor. Böylece sanki toplantıda gerçekten varmışsınız hissi uyanıyor. Tamamen yapay zeka sistemleri ile kurulan bu yeni tasarım sayesinde, pandemi süreci nedeniyle bir arada olamayan şirket yetkilileri aynı yerde buluşuyor. Bu mod ile birlikte, yan yana olduğunuz hissi ciddi miktarda yaşanabiliyor.

ABD’li teknoloji devi Microsoft tarafından geliştirilen bu yeni sistem ayrıca, arkadaşlarınıza el sallamanız ve onların omuzlarına dokunmanızı bile sağlıyor. Together modu ile birlikte ne yazık ki sadece bir tane arka plan geliyor. İlerleyen zamanlarda muhtemelen başka arka planlar kullanılacak.