Microsoft Nokia’nın Akıllı Saatini Çöpe Atmış

microsoft moonraker watch1

Microsoft’un Nokia’yı satın alması, mobil dünyada büyük bir kırılma meydana getirmişti. O güne kadar sadece yazılım ve küçük PC donanımları üreticisi olarak bilinen Microsoft birden Apple gibi, kendi telefonunu üreten bir telefon/tablet üreticisine dönüştü. Üstelik arkasına, dünyanın en önemli telefon üreticilerinin başında gelen Nokia’nın teknolojik ve lojistik ağını da aldığı için, kısa süre önceye kadar ortak iş yaptığı diğer mobil üreticilerin rakibi konumuna yükseldi.

microsoft+moonraker+watch[1]

Microsoft’un Nokia’yı satın almadan önce Nokia’nın, rakipleri gibi bir akıllı saat üretip üretmeyeceği merak ediliyordu. Microsoft da bu konuda uzun süre sessiz kaldıktan sonra nihayet, Nokia’nın Windows Phone işletim sistemiyle çalışacak ama Microsoft tarafından onay almayınca vazgeçilen projesinin görüntüleri ortaya çıktı.

Microsoft Moonraker isimli akıllı saatin detayları hakkında bilgi yok ancak yayınlanan görüntüler, Nokia’nın beğeni toplayan tasarım öğelerinin ve Windows Phone sisteminin bir araya getirildiğini ortaya koyuyor. Kameranın yetenekleri arasında, Nokia telefonun kamerası için uzaktan kontrol imkanı da bulunuyordu.

microsoftmoonraker1.0[1]