Microsoft, küçük işletmeler için Teams’in bağımsız bir sürümünü sundu

Microsoft reveals a standalone version of Teams for small businesses

Microsoft, Teams’in küçük işletmelere yönelik bir sürümü olan Teams Essentials’ı tanıttı. Ücretsiz Teams planı ile Microsoft 365 aboneliğiyle gelen özellikler arasında yer alan bağımsız bir ürün. İşte detaylar.

Microsoft Teams Essentials, kullanıcı başına aylık 4 ABD Doları tutarında fiyatlandırılacak. Ücretsiz planda 60 dakikalık bir zaman sınırı ve maksimum 100 katılımcı ile karşılaştırıldığında, 30 saate kadar ve 300’e kadar katılımcı için sınırsız grup toplantıları içeriyor. Kullanıcılar ayrıca ücretsiz katmandakilerin iki katı olan 10 GB bulut depolama alanına ve Outlook ve (yakında) Google takvimleriyle entegrasyona sahip olacaklar.

Microsoft, küçük işletmeler için Teams'in bağımsız bir sürümünü sundu

Office web uygulamalarına erişim, iş arkadaşları ve müşterilerle sohbetler, dosya paylaşımı, anketler ve grup projeleri gibi ücretsiz katmandaki diğer özellikler de pakete dahil. Toplantılar, sohbetler, aramalar ve dosyalar ayrıca şifrelenecek. Kullanıcılar, Teams hesabı olmayan birine toplantı davetleri gönderebilir; yalnızca o kişinin e-posta adresine ihtiyaçları olacak. Çağrılar için sanal arka planlar, Birlikte modu (katılımcıları aynı sanal alanda görüntüler) ve canlı altyazılar da mevcut.

Kullanıcı başına aylık 5 ABD Doları olan (Mart ayında 6 ABD Dolarına yükselen) Microsoft 365 Business Basic’ten biraz daha ucuz bir paket diyebiliriz. Bu planın özellikleri arasında toplantı dökümleri, gerçek zamanlı çeviriler, Office uygulamalarının mobil sürümleri ve kişi başına 1 TB bulut depolama alanı yer alıyor. Teams Essentials, Microsoft’un bulut ortaklarından veya doğrudan şirketten edinilebilir.

Omicron varyantıyla ilgili şaşırtıcı açıklama: Gribe dönüşüyor