Microsoft Internet Explorer Haziran 2022’de herkese veda edecek

Microsoft Internet Explorer Haziran 2022'de herkese veda edecek

Microsoft Internet Explorer Haziran 2022’de herkese veda edecek. Şirket, nihayet, Internet Explorer’ın fişini ne zaman çekeceğini duyurdu. Şirket, Windows 10’un çoğu sürümünde 15 Haziran 2022’de IE 11 masaüstü uygulamasını kullanımdan kaldıracak.

Internet Explorer, çeyrek asrı aşkın süredir Windows yapısının bir parçası olmuştur. Ancak, 2015’te Edge’in piyasaya sürülmesinden bu yana Microsoft, eski tarayıcıyı yavaş yavaş yavaşlatıyor. 2016’da önceki sürümler için desteği sona erdirdi. Microsoft 365 ve diğer uygulamalar 17 Ağustos’ta IE 11’i desteklemeyi bırakacak. Yılların emektarı görünüşe göre yakın zamanda tarihe gömülecek.

Microsoft Internet Explorer Haziran 2022'de herkese veda edecek

Microsoft, önümüzdeki Haziran ayında desteği sona ermeden önce IE 11’e hala tutunan kullanıcıları Edge’e geçmeye davet etti. Edge, hala IE’ye ihtiyaç duyan web siteleri için yerleşik bir Microsoft Internet Explorer moduna sahip. Pek çok kuruluş, modern tarayıcılarla gerçekten çalışmayan eski uygulamaları ve siteleri kullanmaya devam ediyor. Bu nedenle bu mod yararlı olacaktır. Microsoft, Edge’in IE modunu en azından 2029’un sonuna kadar destekleyeceğini ve kuruluşlara ve BT departmanlarına bu eski web uygulamalarından uzaklaşmaları için birkaç yıl daha süre tanıdığını söylüyor. Şirket Çarşamba günü yaptığı açıklamada, “Bu sorumluluğu ve daha fazlasını üstlenebilen Microsoft Edge ile, Internet Explorer 11 masaüstü uygulaması kullanımdan kaldırılacak ve 15 Haziran 2022’de Windows 10’un belirli sürümleri için destek dışı kalacaktır.” dedi.

Apple Fortnite oyunu sayesinde büyük bir gelir elde etti: Yakında komisyon cenneti olacak