Microsoft Cortana, Android ve iOS tarafından kullanılamayacak

Microsoft cortana

Sesli asistanlardan bir tanesi olan ve bazı kullanıcılar tarafından beğenilen Microsoft Cortana; Android ve iOS tarafından kullanılamayacak. İşte sesli asistan Cortana ile ilgili önemli haberimizin detayları.

Microsoft bugün herkesi çok şaşırtan bir karar aldı. Şirket tarafından yayınlanan bir destek makalesine göre bundan sonra sadece Microsoft 365 uygulamaları ile entegre olacak. Böylece çok daha efektif bir Microsoft Office kullanımı sağlanmaya çalışılacak. Şirketin cortana uygulamasını kaldıracak olmasının ayrıca farklı bir nedeni de bulunuyor.

Microsoft Cortana, Android ve iOS tarafından tutmadı

Microsoft CEO’su Satya Nadella tarafından söylenen bir söz akıllara geldi. Ünlü CEO, Alexa ve Google asistanı rakip olarak görmediğini ifade etmişti.

Android ve iOS tarafından

 

Her ne kadar kendisi bunu bir rekabet olarak görmese bile aslında farklı kulvarlarda çalıştıklarını ifade etmeye çalıştı. Alexa ve Google Asistan gibi platformlar daha çok Android ve iOS üzerinden faaliyetler yürütüyor. Microsoft Cortana ise ağırlıklı olarak windows işletim sistemi üzerinden çalışmalarını devam ettiriyor.

Şirket tarafından alınan bir karara göre 31 Ocak 2020 tarihinden itibaren Birleşik Krallık, Kanada ve Avustralya’daki kullanıcılar bu uygulamayı indiremeyecek. Böylece Cortana efsanesi artık tamamen Android ve iOS için sona ermiş oluyor. Peki sizce Microsoft aldığı bu kararla doğru bir adım atıyor mu? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

IBM Microsoft’u yerden yere vurdu