Microsoft bilgisayarlara mizah yapmayı öğretmek istiyor

fbd5580065e5da11af9f0014c2589dfb1

Satranç dünyasının yıldızları kısa süre önce tahtlarını IBM’in süper bilgisayarlarına terk etmek zorunda kaldılar. İnsanoğlunun yüzlerce yıldır süren satranç üstünlüğü artık bilgisayarların elinde. Microsoft şimdi, mizahın tahtını da bilgisayarlara vermek istiyor. Süper şakalarıyla sahneye çıkıp yıldızlaşarak milyonlarca dolarlık reklam ve film anlaşması yapan komedyenlerin çağı çok yakında kapanabilir.

 

Bilgisayarların mizahı anlama yeteneği çok yüksek değil. Siri’den bir şaka yapmasını isteyen kullanıcılar bu gerçekle hergün yüzleşiyorlar. Ama Microsoft şimdi bilgisayarların bu acıklı durumunu değiştirmek istiyor ve yapay zekanın başarılı, komik, insan zekasıyla yarışan mizah yapabilmesi için çalışma başlatıyor.

fbd5580065e5da11af9f0014c2589dfb[1]

 

Microsoft’un, The New Yorker dergisiyle ortaklaşa başlattığı projede yapay zekaya insanın mizah anlayışı konusundaki detaylar öğretilecek ve yapay zekanın mizahı formülüze ederek farklı espriler üretebilmesi sağlanacak. Microsft’un geliştireceği yeni yapay zeka, karikatürleri inceleyerek, komik olanları seçebilecek, fotoğraflardaki mizah unsurlarını öne çıkarabilecek.

Bakalım bu yeni teknoloji karşımıza dijital Cem Yılmaz’lar çıkarabilecek mi yoksa mizahçıların yoğun alayları altında ezilip kayıp mı olacak?

Google’ın yerini Alphabet mi alacak?