Microsoft ABD Hükümetine Karşı Tavır Aldı

Microsoft ABD Hükümetine Karşı Tavır Aldı

ABD hükümetinin internet kullanıcılarının verilerine ulaşmak için izlediği yollardan rahatsız olan Microsoft, bu durum karşısında tepkisini gösterdi.

ABD hükümetinin ve hükümete bağlı güvenlik birimlerinin internet üzerindeki etkisi ve internet kullanıcılarının mahremiyetini ihlal etmesi, son dönemin en çok tartışılan konularının başında geliyor. Süregelen bu suistimaller karşısında Facebook, Google ve Microsoft gibi teknoloji devleri beraber cephe almış olsa da, henüz kayda değer bir gelişme yaşanmış değil. Bu durum karşısında oldukça zor durumda kalan ABD menşeli teknoloji devi Microsoft, hükümete karşı tepkisini internette yayınladığı açık mektupla dile getirdi.

Microsof_logo

Microsoft yetkilisi Brad Smith tarafından yayınlanan bu mektupta, hükümet birimlerinin kullanıcıların verilerine ulaşma konusunda daha şeffaf olması ve bu müdahalelerini yurt dışındaki veri merkezlerine taşımaması istendi. Mevcut kanunlar göz önüne alındığında hükümetin sadece ABD sınırları içerisindeki veri merkezlerine erişim yetkisi bulunduğunu vurgulayan firma, ülke dışındaki veri merkezlerine girilmesinin herhangi bir dayanağı olmadığını belirtti. Aksi bir durum söz konusu olsa ve başka bir ülke ABD’li kullanıcıların bilgilerine ulaşmak için ülke içindeki veri merkezlerine ulaşmaya çalışsa ABD hükümetinin tepki göstereceğine değinen Microsoft, ABD hükümetinden de aynı duyarlılığa sahip olmasını istedi.

Homefront: The Revolution Gerilla Taktiklerine Odaklanacak