Meizu 7 Pro, SD 835 ile güçlendirilecek

meizu pro 7

Çin’in en önemli akıllı telefon üreticilerinden biri olan Meizu, yeni amiral gemisi modeli Meizu Pro 7 için farklı planlar peşinde. İşte detaylar.

Akıllı telefon pazarının önemli isimlerinden biri olan Meizu, daha çok Asya pazarında boy gösteren bir firma. Bu durumun temel nedeni ise Meizu’nun tasarladığı akıllı telefon modellerinde genel olarak MediaTek imzalı yonga setlerini tercih etmesi. Bu yonga setleri bazı nedenlerden ötürü Avrupa ve Amerika’da pek fazla tutulmuyor. Çinli akıllı telefon üreticisi, son olarak geçtiğimiz günlerde tanıttığı yeni Meizu Pro 7 modelinde de Media Tek alışkanlığından vazgeçmemişti.

Arka tarafında ikinci bir ekran asahip olan Meizu Pro 7 bu özelliği ile dikkatleri üzerine çekmiş ve daha satışa sunulmadan yarım milyona yakın ön sipariş almıştı. Bu olumlu gelişmenin ardından geçtiğimiz gün pek de beklenmeyen bir gelişme yaşandı.

Meizu Pro 7, Geekbench’te SD 835 kullanan bir versiyonu ile ortaya çıktı. Az önce de belirttiğimiz üzere, normalde bu model MediaTek’in Helio X30 yonga setini kullanıyor. Peki Meizu neden SD 835 ile denemeler yapıyor?

Bu konu hakkında iki farklı düşünce mevcut. Birincisi Meizu’nun Pro 7’yi Avrupa ve Amerika’da SD 835 ile satışa sunmak istemesi. İkincisi ise MediaTek’in 10nm süreci ile ürettiği Helio X30’da bazı temel problemler yaşaması.

Sonuç olarak şimdilik Meizu cephesinden konu ile ilgili bir açıklama gelmiş değil. Bekleyip göreceğiz.