Meizu Pro 6’nın işlemcisi MediaTek Helio X25 olacak!

mediatek helio

Çinli akıllı telefon üreticilerinden biri olan Meizu’nun sıradaki amiral gemisi Pro 6 modeli MediaTek Helio X25 yongasını kullanacak.

Son yıllarda Çinli firmaların akıllı telefon sektöründeki atağı dikkat çekiyor. Huawei, ZTE, Meizu ve Xiaomi gibi markalar üst segment modellerini sırayla duyuruyor. Beklenen bir model olan Meizo Pro 6 ise işlemcisiyle dikkat çekecek.

MediaTek Helio X25 ve Meizu Pro 6

6 GB RAM ve 128 GB depolama alanı ile anılan Meizu Pro 6 modelinde özel bir işlemci kullanılacak. MediaTek Helio serisinin özel bir versiyonunu kullanacak olan telefon, performansı ile dikkat çekecek.

Çünkü MediaTek Helio X25 yongası 10 çekirdekli bir yapıya sahip. Daha önce duyurulan Helio X20’nın özel bir versiyonu olarak tasarlanan yeni yonga, Meizu ve MediaTek markaları tarafından ortak olarak geliştirildi.

Cortex A72 ve Cortex A53 mimarileri üzerine geliştirilen yonga 2.5 GHz hıza erişebilen çekirdeklere sahip. GPU tarafında ise 850 MHz’lik bir hız söz konusu. İlk nesil 10 çekirdekli işlemci olan Helio X20, çekirdek başına en fazla 2.3 GHz hıza erişebiliyordu. Yeni frekans hızı ise 2.5 GHz seviyesinde.

Ancak burada hızdan daha önemli kriterler var. Bunlardan ilki güç tüketimi, ikincisi ise verimlilik. MediaTek Helio X25 10 çekirdekli ve 2.5 GHz hıza erişebiliyor olabilir ancak pil ömrü konusunda neler sunacak? Bu hıza eriştiğinde stabil çalışabilecek mi? Aşırı ısınma söz konusu olacak mı? Bu önemli sorular önümüzdeki haftalarda netlik kazanacak.

Kurabiye Canavarı iPhone 6s reklamında! – Video