Linkedin Online Eğitime mi Geçiyor?

Linkedin Online Egitime mi Geciyor

Profesyonellerin sosyal ağı olarak bilinen Linkedin, çevrimiçi eğitim ve öğretim alanına yöneliyor.

Online eğitim ve öğretim platformu olan Lynda.com’u satın alan profesyonel ağ platformu, bu satın alma işlemi için 1.5 milyar dolar ödedi.

Linkedin Online Egitime mi Geciyor

Profesyonellerin buluştuğu sosyal ağ Linkedin, çevrimiçi eğitim ve öğretim platformu olan Lynda.com’u, 1.5 milyar dolar karşılığında bünyesine kattı. Son zamanların en büyük satın almalarından birine imza atan Linkedin’in alan değişikliğine gitti söylentileri çıkmaya başladı.

Lynda.om uygulama geliştirme, tasarım, web tasarımı, fotoğrafçılık, 3D animasyon, video işleme ve finansal işletme gibi birçok konuda dersler veren oldukça popüler bir çevrimiçi eğitim platformu. Kişisel veya profesyonel gelişim için farklı kategorilerde internet üzerinden eğitimler sunan platformun hizmetlerine artık Linkedin üzerinden ulaşılabilecek.

Söz konusu satın alma işleminin bedelinin yüzde 52’sini nakit olarak ödeyecek olan şirket, geri kalan yüzde 48’i Linkedin hissesi olarak tamamlayacak. Bu satın alma işlemi sonrasında şirketin kendi ağındaki profesyonellere yeteneklerini geliştirmeleri ve yeni yetenekler kazanabilmeleri için çevrimiçi eğitimler sunmaya başlayacağı konuşuluyor.

2014 yılında 2,219 milyar dolar gelir elde eden ve yılın dördüncü çeyreğinde 350 milyon kayıtlı üyeyi bünyesinde barındıran Linkedin, profesyonellerin vazgeçilmez platformu olarak biliniyor.

Aral, Bethesda’nın Türkiye Dağıtımcısı Oldu!