LG Velvet LTE, Android 11 güncellemesini alıyor

LG Velvet LTE, Android 11 güncellemesini alıyor

LG Velvet 5G, Ocak ayında Android 11 kararlı güncellemesini aldı ve şimdi Android 11’in tadına bakan sıradaki model LG Velvet LTE olacak.

Güncellemenin ayrıntılı bir değişiklik günlüğü şu anda mevcut değil, ancak yeni yapının sohbet balonları ve bildirim geçmişi gibi olağan Android 11 özellikleriyle birlikte geldiği bildiriliyor. Ayrıca, varsayılan kamera uygulamasına Hızlı Görünüm ve Gece Hızlandırılmış özellikleri ekleniyor. LG Velvet LTE için Android 11 güncellemesi şu anda Güney Kore’de yayınlanıyor ve bir veya iki hafta içinde ülkedeki tüm birimlere ulaşacak. Nisan ayında LG, Velvet’in LTE ve 5G varyantları için Android 12‘yi yayınlayacağını doğruladı, ancak Google henüz Android 12’nin kararlı yapısını yayınlamadığından, bunun için herhangi bir zaman dilimi mevcut değil.

LG Velvet LTE, Android 11 güncellemesini alıyor

Cihazın özelliklerini hatırlayacak olursak, LG’nin orta segment yeni telefonu, teknik özelliklerinden ziyade tasarım detayları ile tüketicilerin ilgisini çekecek gibi görünüyor. Cihaz, 6.8 inç büyüklüğüne bir POLED (OLED ile plastik bir alt tabaka) ekrana sahip ve gerek renkleri gerekse sağlam duruşu ile tüketicileri etkilemesi muhtemel. Ayrıca bu telefon, sahip olduğu IP68 sertifikası ile toz ve suya karşı dayanıklılık ve bir askeri standart olan 810G ile da darbelere karşı dayanıklılık sunuyor. LG Velvet’in 6.8 inç büyüklüğündeki ekranı, FHD+ çözünürlük sunuyor ve damla çentik içeriyor. LG, bu çentiğe 16 MP çözünürlük sunan ön kamerasını eklemiş durumda. Ayrıca bu telefon, stylus kalem desteğine de sahip. Böylelikle tüketiciler, temin edecekleri bir dokunmatik ekran kalemi ile Velvet üzerinden çizimler yapabilecek ve notlar tutabilecekler. LG, bu özelliğin kullanılabilmesi için “Nebo” isimli bir not alma uygulamasını önyüklü olarak gönderiyor.

Qualcomm, Snapdragon Wear 3100/4100’ün yeni Wear OS çalıştırabileceğini doğruladı