LG V20 inceleme

LG V20

LG V20 , her ne kadar V10’un yeni veliahttı olsa da bize fazlasıyla G5’i hatırlatıyor. Birçok yeniliğe sahip olan V20, güçlü donanım birleşenleri sayesinde LG’nin amiral gemisi olan G5’i gölgede bırakması ile dikkatleri üzerine topluyor.

Günümüzde birçok akıllı telefon birbirine fazlasıyla benzemeye başladı. Artık ürünleri ayırt etmek oldukça zor oldu. Bunu dikkate alan LG, yeni ürünü olan LG V20 ile bunu değiştirmek istiyor.

LG V20, V10’da kullanılan plastik yerine metal bir kasa sistemi tercih edildi. Alüminyum ve Polycarbonat alaşımından oluşan bu yeni telefon, askeri standardı olan 810G (1.2 metre düşme testini geçen)  ile kendisini farklılaştırıyor. Bunun anlamı, LG V20’nin benzer ürünlerle kıyasla daha stabil ve sağlam olması. Bu çok önemli bir özellik. Ne yazık ki böyle bir üründe su ve toza karşı dayanıklılık gösteren IP67 ve IP68 standardının da desteklemesini isterdik.

5

5.7 inç büyüklüğünde bir ekrana sahip olan V20, Phablet sınıfına giriyor. 159,7 x 78,1 x 7,6 mm boyut değerleri ile benzer ürünlerle kıyasla daha kompakt olan bu ürün çok ince bir çerçeveye sahip. USB Typ C  bağlantısı ile beraber gelen bu ürün, ikinci bir mikrofon ve kızılötesi sensörü bulunuyor. V20’nin önemli bir özelliği, arka kapağının çıkarılabiliyor olması. SIM ve microSD kart yuvası burada yer alıyor. G serisinden bildiğimiz güç düğmesi de arka tarafta yer alıyor. Kontrolü kolaylaştıran bu güç düğmesi aynı zamanda başarılı bir parmak izi okuyucusu.

Ekran

5.7 inç büyüklüğündeki QHD IPS ekran 1440×2560 piksel çözünürlüğüne ulaşıyor. Ekranın koruması olarak Gorilla Glass 5 yerine Gorilla Glass 4 tercih edilmiş. 513 ppi değerindeki piksel yoğunluğu ise, ekrana olumlu yansıyor. LG V20, sahip olduğu yüksek kontrast değeri sayesinde güneşli ortamlarda bile rahat bir çalışma sağlıyor. Ekranın beyaz dengesi hafiften maviye kayıyor. Ama siyah renk gösterimi kullanıcıya gerçekten siyah olarak yansıyor.

4

LG V20, tıpkı V10 gibi ikinci bir ekrana sahip. 2.1 inç büyüklüğünde ve ana ekranın üzerinde bulunan bu ekran 160×140 piksel çözünürlüğüne sahip. Bu ikinci ekranda çeşitli uygulamaların kısa yolları yer alıyor.  Aynı zamanda da kişiselleştirilebilen bu ekran, kullanıldıkça kullanıcının hayatını kolaylaştırıyor.

Performans

LG V20, piyasanın en performanslı işlemcilerinden biri olan Snapdragon 820 yongasına sahip. Adreno 530 GPU ile birlikte 4 GByte’lık bir bellek bulunduran V20, 32 ve 64 Gbyte  kapasite olmak üzere iki farklı sürüm ile piyasada satılıyor. Bu kapasiteye microSd kart yuvası yardımı ile 256 GByte eklenebiliyor.

Yaptığımız testlerde LG V20’nin tüm isteklerimizi karşılıksız yerine getirdiğini gördük. V20, yüksek performanslı ve stabil bir telefon olduğunu bize gösterdi. Geekbench’de elde ettiğimiz 3730 skoru, V20’nin piyasanın en hızlı telefonu olmadığını ama en yavaşı da olmadığını bize gösterdi. Bu ürün Sony Xperia XZ ile yarışabilecek güçte. Asphalt 8 ile yaptığımız oyun testinde ise oldukça keyif aldık ve üründe herhangi bir zayıflık gözlemleyemedik.

3200 mAh’lik pilin değiştirilebilir olması çok büyük bir avantaj. Buna karşın, kullanıcıyı yaklaşık  ir gün idare edebilen bir pil kapasitesi daha iyi olabilirdi. Phablet kategorisinde çok daha güçlü pile sahip rakiplerin olduğunu söylemeliyiz.

1

Kamera

LG, ürünlerinde genelde kaliteli kameralar kullanmaya özen gösteriyor. Dolaysıyla V20’de G5’den tanıdığımız bir kamera sisteminin olması bizi çok şaşırtmadı. Arka tarafta bulunan iki kameradan ilki 16 MP’lik bir sensor ve f/1.8 diyafram aralığı ile boy gösterirken, ikinci kamera 8 MP’lik geniş açı sensorü ve f/2.4 diyafram aralığı ile  kamera sistemini tamamlıyor.

Bunun anlamı, V20 ile sıra dışı fotoğraflar çekmek mümkün. Bu birçok kullanıcının hoşuna gideceği kesin. Fakat, fotoğraf kalitesine gelindiğinde piyasada çok daha iyi fotoğraf çekebilen üst seviye  akıllı telefonların olduğunu söylemeliyiz.  Ne yazık ki V20’nin sahip olduğu görüntü sabitleme teknolojisi bile bu durumu düzeltemiyor.

2

Sonuç

LG V20, en güzel tasarıma sahip olmamakla beraber, pilin kapasitesi daha iyi olabilirdi. Ayrıca  Snapdragon 821 işlemcisi  tercih edilmedi ve IP6x sertifikası da yok. Buna rağmen 4k Video kaydı yapabilen bu ürün LG G5’den çok daha iyi olduğunu söylemeliyiz. İkinci ekranı  ve değiştirilebilir bir pile sahip olması bu ürünü ciddi anlamda farklılaştırıyor. Note 7 yerine iyi bir alternatif arayan kişiler, LG V20 ile aradıklarını bulabilirler.

Dikkat çeken iPhone 7s konsepti sizlerle!


Yorumlar kapatıldı.