LG V10 , sağlamlığı ve donanım birleşenleri ile ilgi çekiyor. Üç adet kameraya sahip olan bu Phablet telefonu yakından inceliyoruz.
LG V10 birçok kişiyi şaşırtacak olan bir akıllı telefon. Ürün her ne kadar bir Phablet olsa da, tasarımı ile doğa sevdalılarına da hitap ediyor. Ürünün tasarımına bakıldığında bu hemen anlaşılıyor. Arka tarafı tamamen özel bir plastik ile kaplı. Bunun avantajı ele çok iyi oturması, dolaysıyla elden kaymaması ve kullanımını da basitleştirmesi.
LG V10’un yan tarafına bakıldığında ise metal çerçeve ortaya çıkıyor. Tıpkı LG G4 gibi yan tarafta herhangi bir düğme yer almıyor. Kontrol düğmesi tıpkı G4’de olduğu gibi arka tarafta yer alıyor. Parmak izi sensörü de bu alanda yer alıyor En büyük özelliği ise keskin kenarlar yerine yuvarlatılmış bir tasarım ile kullanıcıların karşısına çıkması.
5.7 inç büyüklüğünde bir ekrana sahip olan LG V10, yaklaşık 160 mm’lik uzunluğu ve 192 gr’lık ağırlığı ile pek de ergonomik değil. Buna 79.3 mm’lik kalınlığı da kattığımızda, LG V10’un kadın kullanıcılarından çok erkek kullanıcılara daha uygun olduğunu söylemeliyiz. Ürünün önemli bir avantajı Gorilla Glas 4 teknolojisi sayesinde oldukça sağlam olması. Öyle ki LG V10’un masadan düşme testini çok iyi atlattığını gördük. LG V10 ne yazık ki suya karşı dayanıklı değil.
İki ekrana sahip
5.7 inç büyüklüğünde IPS ekranına sahip olan LG V10, 2560×1440 piksel çözünürlüğüne ulaşıyor. 512 ppi’lık piksel yoğunluğuna ulaşan bu ekran, görüntünün oldukça keskin ve renklerin oldukça güçlü olmasını sağlıyor. LG V10’nun avantajı elbette bununla sınırla değil. Tıpkı Samsung Note Edge gibi, V10 da ikinci bir ekran bulunduruyor. Farkı ise 1040×160 piksel çözünürlüğe ulaşan bu ikinci ekranın Samsung’da olduğu gibi yan kenarda değil, üst tarafta kameraların yanında olması. İkinci ekran sürekli açık konumunda ve enerji tüketimi, saat ve bildirimleri gösteriyor. Bu esasında oldukça önemli bir avantaj. Çünkü bu ikinci ekran sayesinde, güç tüketiminde ciddi tasarruf sağlanmayı hedefleniyor. Güç tüketim modundan çıkıldığında, ikinci ekrana kayıtlı kişilerin listesi ve uygulamalar atanabiliyor. LG V10, kamera moduna geçtiğinde, gelişmiş seçenekler bu alanda görünüyor.
Üç kamera
Arka tarafta bulunan ana kamera F.18 diyafram değerinde 16 MP’lik fotoğraflar çekebiliyor. Bu kamera oldukça başarılı olan LG G4 ile aynı. Dolaysıyla profesyonel ayarlarının yer almasına çok şaşırmadık. LG V10, yeni nesil üst seviye telefonlarda olduğu gibi 4K video çekimler yapabiliyor. Farkı ise üzerinde bulunan üç adet mikrofonu ile kayıt yapabilmesi. Bununla birlikte kayıt esnasında ses düzeyinin ekranda görülmesi iyi düşünülmüş bir özellik olduğunu söylemeliyiz.
LG V10’un ön tarafında ise iki adet kamera bulunuyor. 5 MP’lik ön kameralardan ilki 80 derecelik bir çekim açısına ulaşıyor. İkinci ön kamera ise 120 derecelik çekim açısı ile özellikle grup Selfie’leri için ideal.
Yüksek Performans
LG V10, altı çekirdekli Qualcom Snapdragon 808 işlemcisine sahip. 1.8 GHz hızında çalışan bu işlemci, Adreno-418 grafik yongası ile birlikte birçok uygulamayı rahatlıkla çalıştırıyor. Tabi burada kullanılan 4 GByte’lık belleği unutmamak lazım. Dolaysıyla bu ürün ile iyi bir performans yakalamak oldukça doğal. Yine de şunu söylemekte fayda var. Snapdragon 810 işlemcisi LG V10’da kullanılan Snapdragon 808 işlemcisinden daha iyi. Ama günün sonuna baktığımızda, LG V10’un verilen görevleri fazlasıyla yerine getirdiğini söylemeliyiz.
32 GByte kapasiteli olan LG V10, kapağın altında bulunan MicroSD kart yuvası sayesinde teorik olarak 2 TByte’lık bir kapasite eklenebiliyor. 3000 mAh’lik pilin değiştirilebilmesi elbette önemli bir avantaj. LG V10, rahatlıkla 2 gün dayanabilmesi ciddi bir artı. Unutmadan söyleyelim. Android 6.0 Marshmallow işletim sistemi yerine ne yazık ki Android 5.1.1 Lollipop kullanıldı.
Teknik Özellikler
İşlemci: Qualcomm, Snapdragon 808
Ekran: 5.7 inç QHD, 2.1 inç
Bellek: 4 GByte
Kamera: 16 MP, 5 MP ön
Boyut: 159,6 x 79,3 x 8,6 mm
Ağırlık: 192 gr
En hızlı kameralı 10 telefon!