Lenovo Yoga 710: Yoga ailesi saldırıya geçti

lenovo 1

#İŞBİRLİĞİ

Lenovo, Yoga 710 adlı ürünü ile katlanabilir dizüstü piyasasını yeniden şekillendirmeyi hedefliyor. Düşük güçlü bir işlemci ve yeni nesil bir grafik yongası ile ilgi çekmeye çalışan Yoga 710’a yakından bakıyoruz.

Alüminyum bir kasa sistemine sahip olan Yoga 710, ergonomik tasarımı ile kendisini hemen fark ettiriyor.  Oldukça kaliteli bir malzeme seçimine sahip olan Yoga 710, işçiliği ile de kendisinden söz ettiriyor.  Ürünü ele aldığınızda, Yoga 710’un sağlamlığını hissedebiliyorsunuz. Eğilme ve bükülmelere karşı dayanıklı olan Yoga 710, ekran kapağına baskı yaptığınızda bile ekran görüntüsünü bozmuyor. Bununla birlikte üst yüzeyi parmak izi lekelerine kesinlikle müsaade etmiyor.

Yoga 710’a yakından baktığımızda, kullanıcıyı rahatsız etmeyen, zengin detaylarla süslendiği anlaşılıyor. Örneğin ekranın çerçevesi krom kaplı olması iyi düşünülmüş bir özellik. Kapağın 360 derece dönen ekran mandalları çok sağlam olduğunu söylemeliyiz. Benzer ürünlerde, kaliteli mandallar kullanmadığınızda ekran sallanır ve 360 dereceyi tam tamamlayamaz. Lenovo Yoga 710, da böyle bir sorun yok. Buna karşın katlama hareketini tek elle yapamıyorsunuz.

lenovo-5

Üründe beğendiğimiz bir özellik. 14 inç’lik bir ekrana sahip olmasına karşın küçük boyutlu, ince  ve 1.6 kg ile hafif olması. Benzer ürünlerle kıyasla bu önemli bir avantaj. Bununla birlikte birçok giriş çıkışın olması da göz ardı edilmemesi gerekiyor. Yan tarafta bulunan USB 3.0 arabiriminden tutun, Mini HDMI ve SD kart okuyucusu gibi.

Ekran

Yoga 710, 14 inç’lik IPS multitouch panele sahip. 1920×1080 piksel çözünürlüğüne ulaşan bu ekran, 157 dpi piksel çözünürlüğü, 929:1 kontrast ve yaklaşık 300  cd/m²’lik parlaklık değeri ile iyi bir izlenim sunuyor. Benzer ürünlerle kıyasla iyi bir performans sununan bu ekran, özellikle karanlık görüntülerde ne yazık ki aynalama ekeftine neden oluyor.

10 noktalı dokunmatik ekran performansı ise görülmeye değer. Yoga 710, hızlı ve sorunsuzca istekleri yerine getiriyor. Dokunmatik yüzey, kullanıcının işini kolaylaştıran, geniş bir alana yayılış durumda.

lenovo-4

Performans

Yoga 710’un üzerinde Intel Core i7-6500U işlemcisi bulunuyor. 2.5 GHz hızında çalışan bu işlemci 8 GByte bellek yardımı ile müthiş bir performans sergiliyor. Dar boğazı ortadan kaldıran 256 GByte SSD diskin yanında, yeni nesil oyunları oynamanızı sağlayan 2 GByte bellekli Nvidia Geforce 940MX grafik yongası Yoga 710’un performansını üst seviyelere taşıyor. Bu işlemcinin önemli bir avantajı düşük güçte yüksek bir performans sergilemesi. Dolaysıyla ister normal uygulamalarda isterse de yeni nesil oyunlarda her daim yüksek bir performans ile karşı karşıya kalmak mümkün. Oyun sevenler, oyunlarını orta ayarda ve  HD çözünürülüğünde oynayabiliyorlar. Yoga 710, kesintisiz oyun keyfi için ne yazık ki daha fazlasını sunamıyor. Bu esasında çok normal. Sonuçta Tablet ve katlanabilir dizüstü ürünlerde daha yüksek bir oyun performansı beklemek yanlış olur.

lenovo-3

Sonuç

Lenovo Yoga 710-14ISK, şık ve zarif tasarımın yanı sıra malzeme kalitesi, işçiliği ve sağlamlığı ile göze çarpıyor. Zengin donanım birleşenlere sahip olan Yoga 710, kendi sınıfında yüksek bir performans sergiliyor. 7 Saat’lik pil kullanım süresi birçok kullanıcı için fazlasıyla yeterli. Yalnız, bu tür bir konfigürasyona sahip bir cihazda, daha yüksek bir pil kullanımının olmasını çok isterdik.

Galaxy S8 4K ekranla gelebilir!