Lenovo 79 ve 99 Dolarlık Tabletlerini Duyurdu

Lenovo Tab 7 Essential

Lenovo, giriş seviyesi iki yeni tabletini görücüye çıkardı. Uzak doğulu şirketin yeni tabletleri fiyat/performans oranıyla dikkat çekiyor.

Karşınızda Lenovo Tab 7 ve Tab 7 Essential

Uygun fiyatlı tablet pazarının söz sahibi isimlerinden Lenovo, 2 yeni üyesini ürün gamı arasına ekledi. Fazlasıyla uygun fiyat etiketiyle düşük bütçeli tablet severleri hedefleyen ikili, buna karşın özellikleriyle altta kalacak cinsten değil.

İlk olarak mercek altına alacağımız cihaz Tab 7. Özellikleriyle Tab 7 Essential’ın biraz üstüne konumlanan cihaz, 99.99 dolarlık fiyat etiketiyle arkadaşından 20 dolar daha pahalı. 7 inç büyüklüğünde IPS LCD panel, 1280×720 HD ekran, 4 çekirdekli MediaTek MT8161 işlemci, 16 GB dahili depolama, 1 GB RAM, 5 MP arka; 2 MP ön kamera cihazın temel özellikleri arasında. Ayrıca Dolby Atmos destekli öne bakan hoparlörler de ilgi çekici detaylar arasında.

Tab 7 Essential ise 79.99 dolarlık fiyatıyla daha da uygun. Abisine benzer şekilde 7 inç IPS LCD ekran taşıyan tablet, farklı olarak 1024×600’lük ekran çözünürlüğü ile geliyor. Çipset olaraksa yine MediaTek’in bir başka 4 çekirdekli işlemcisi MT8167D’den yararlanılmış. 1 GB RAM, kamera çözünürlükleri ve 16 GB’lık depolama boyutu aynen korunuyor. Ayrıca Çinli üretici her iki cihazı için de Android 7.0 Nougat’ı uygun görmüş.

Giriş seviyesi ikili, oldukça düşük fiyatıyla şimdiden dünya çapında ilgiyi yakalamış durumda. Tab 7 ailesinin ülkemize giriş tarihi de henüz belirli değil.

Apple, Qualcomm’u tamamen saf dışı bırakacak