Kayıp Malezya uçağından haber var

Malezya kayp

Geçen yıl Malezya Hava yolları’na ait Kuala Lumpur-Pekin seferini yapan MH370 sefer sayılı uçak adeta ortadan kaybolmuştu.Şimdi ise uçağa ait kanat bulunarak bazı teorileri de boş çıkardı.

Malezya kayıp uçak

Malezya Havayolları’na ait Kuala Lumpur-Pekin seferini yapan MH370 sefer sayılı uçak 8 Mart 2014’te büyük bir gizemle ortadan kaybolmuştu.Uzun çalışmalar sonucunda uçağa ait herhangi bir iz bulunamamıştı.Bazılarına göre uzaylıların uçağı kaçırdığı, bazılarının kara deliğe kapıldığı bazılarının dünyada herşeyi yutan bir girdabın varlığı, uçağın boyut değiştirebileceği gibi ilginç iddalarda bulunmuştu.Ancak kazadan iki hafta sonra yapılan açıklamadan uçağın düşürüldüğü belirtilerek acı haber verilmişti.Bazıları uçağının bulunmaması ile teoarilerine devam etse de bulunan uçak kanadı ile de birçok teori çökmüş oldu. 227 yolcu ve 12 mürettebatı ile kaybolan uçağın kanadı Hint Okyanusu’ndaki Fransa’ya ait Reunion Adası‘nda bulundu. Bu açıklamayı yapan ise bizzat Malezya Başbakanı Necip Rezak oldu.

Olaydan bir hafta sonra Malezya uçağının rotasından çıkarılarak Anadaman Adaları’na yönlendirildiği ortaya çıktı. Bu da uçağın kaçırılma ihtimalini güçlendirmişti.Kayıp uçağı robotlar ve denizaltıları aramaya devam etti. Ancak haftalar sonrasında uçağı onlar da bulamamıştı, şimdi ise uçağın kalan parçalarının da bulunması bekleniyor.

 

Dota 2 şampiyonasında ana etkinlik başladı