Katlanabilir Bataryalar Geliyor!

nokia

Mobil teknoloji devi Nokia ilklere imza atmaya devam ediyor. Bunun son örneği ise Nokia’nın yapmış olduğu katlanabilir batarya patent başvurusu.

nokia

Finlandiyalı mobil teknoloji devinin yapmış olduğu patent başvurusu ‘Swiss roll’ ismi ile anılan yeni esnek batarya tasarımını da ortaya çıkarıyor. Bu teknoloji ile aşağıdaki resimde de görülüyor ki yeni bataryalar rulo halinde katlanabilen bir yapıya sahip. NokiaPowerUser sitesinde yapılan açıklamada haber Nokia’da yetkili bir kişiye dayandırıyor.

swiss_roll

Yapılan açıklamada şunlara yer verildi;
“Elektronik cihazlar daha karmaşık hale gelmeye devam ederken, bu cihazların işlevleri ve özellikleri artan bir ihtiyaç haline gelmiş bulunuyor. Buna ek olarak bu cihazların esnek veya mekanik olarak farklı biçimleri üretimlerine devam edilmektedir. Tüketicilerin elektronik cihazların özelliklerinin artması yönündeki talepleri gibi birçok niteliklere sahip geliştirilmiş cihazları üretmek üzere çalışıyoruz”

Bu yeni esnek ve katlanabilir bataryaların ne zaman üretim aşamasına geleceği henüz bilinmezken, bu yeni teknolojinin yakın zamanda gelmeyeceği de söyleniyor.