Kalp krizini önlemek için ne yemeli?

Kalp krizini önlemek için ne yemeli?

Kalp krizi yüzünden ölen insan sayısı geçmiş yıllara göre daha fazla. Peki bu durumu önlemek için ne yemeli? İşte tüm detaylar.

Vücudumuza koyduğumuz besinler oldukça önemli, bu sebeple de ne yediğimize dikkat etmemizde yarar var. Kalp krizini önlemek için ise yiyebileceğiniz bazı besinler mevcut. Kahvaltı her zaman günün en önemli öğünü olmuştur ve şimdi bilim insanları kahvaltının kalp krizi ve felç riskini azaltabileceğini buldu; ancak bu ne yediğinize bağlı. Bilim adamlarının bitki bazlı gıdalar üzerinde yürüttüğü bir araştırmaya göre, bir yumurtayı bir avuç fındıkla değiştirmenin, kalp-damar hastalığına yakalanma riskini yüzde 17’ye kadar azalttığı bulundu.

Kalp krizini önlemek için ne yemeli?

BMC Medicine dergisinde yayınlanan incelemede, günde bir yumurta daha az yemenin ve bunun yerine fındık tüketmenin kalp hastalığı riskini yüzde 17, diyabeti yüzde 18 ve erken ölüm riskini yüzde 15 azaltabileceği belirtiliyor. 25 ila 28 gram fındık ile. Ancak yumurtanın diyetinizden tamamen çıkarılması gerektiği sonucuna varılmadı.

Bazı uzmanlar yumurtanın kalbe zararlı olduğu konusunda uzun zamandır uyarıda bulunsa da, bazıları daha fazla kanıta ihtiyaç duyulduğunu söylerken konu tartışmaya açıldı. Kalp hastalığı uzun zamandır Birleşik Krallık’taki en büyük katillerden biri olmuştur; İngiliz Kalp Vakfı, her gün 460 kişinin ve her yıl 48.000 kişinin kalp veya dolaşım hastalığından öldüğünü bildirmektedir. Alman Diyabet Araştırma Merkezi tarafından paylaşılan sonuçlar, balık ve deniz ürünlerini bitkisel bazlı seçeneklerle değiştirmenin hiçbir faydası olmadığını ve süt ürünlerini değiştirmenin kardiyovasküler hastalık riskini azaltabileceğine dair hiçbir kanıt olmadığını gösteriyor.

RONDO ile Tanışın: PUBG’nin Yeni Haritası RONDO 6 Aralık’ta Geliyor