Kablosuz İnternet Hızları Uçuşa Geçti!

image007

TP-LINK,  Las Vegas’ta yapılan tüketici elektroniği fuarı CES 2014’te yeni kablosuz ağ ürünlerini tanıttı. Yeni kablosuz ağ standardı olan ac destekli TP-LINK ürünleri ile kablosuz ağ hızları 2Gbps’ye yaklaştı.

TP-LINK, 7-10 Ocak 2014 tarihleri arasında as Vegas’ta yapılan tüketici elektroniği fuarı CES 2014’te yepyeni ürünleriyle yer aldı. Yeni kablosuz ağ standardı olan ac’yi destekleyen modellerin yanı sıra bulut bilişim destekli IP kamera, küçük işletmelere yönelik dış mekan çözümlerine değin yepyeni ürünler TP-LINK standında fuar katılımcılarına tanıtıldı.

image001

TP-LINK’in CES 2014 standında öne çıkan ürünler arasında kablosuz ağın hızını 1.9Gbps’ye (1900Mbps) kadar çıkarabilen yeni çift kanallı Gigabit yönlendirici (router) modeli AC1900 yer alıyordu. Yeni kablosuz ağ standardı olan ac’yi destekleyen bu yönlendirici, şık ve değişik tasarımı ile de fuarda dikkati çekti. Tablet görünümüne benzeyen TP-LINK AC1900, artık evlerin vazgeçilmez ürünleri arasında yer alan kablosuz ağ ürünlerinin şık bir aksesuvar haline geldiğinin de göstergesi.

TP-LINK AC1900’ü akıllı telefonlar ile yapılandırmak ve yönetmek de mümkün. TP-LINK’in Tether uygulaması ile birkaç dokunuşla akıllı telefonda AC1900 yapılandırılıp, yönetilebiliyor.

image003

CES 2014’de TP-LINK’in tanıttığı bir diğer dikkat çekici ürün ise bulut bilişim (cloud computing) destekli IP kamera ailesi. TP-LINK’in Skylight App uygulaması ile akıllı telefon ve tablet bilgisayarlar aracılığıyla, kameraları izlemek, gece/gündüz kayıt yapmak mümkün. TP-LINK NC250 IP kamera bütünleşik ve şık tasarımı, 300Mbps kablosuz bağlantı hızı ile ev ya da küçük ofislerin güvenliği için ideal bir çözüm.

TP-LINK standında yer alan TP-LINK CR700v ürünü ise çift kanallı bir kablo modem router. Ac standardında 1750Mbps hıza çıkabilen ürün, hem modem, hem router, hem erişim noktası (access point) olarak işlev görebilen bir ‘hepsi bir arada’ ürün.

Fuarda öne çıkan bir başka model ise Ethernet üzerinden elektrik iletebilen (PoE) EAP320 model erişim noktası. Yine çift kanallı ve ac standardı destekli bu model, kurumların kablosuz ağlarını genişletmek için kullanabileceği hızlı bir seçenek. 

HP Split X2 İnceleme