Japonlardan Akıllı Bir Ürün: Cüzdan

cc

Çok şaşıracağınız bir cüzdan modeli. Artık “deri ve yıpranmayan cüzdan en iyisidir” devri de sona erecek gibi. Japon bir şirket ürettiği akıllı cüzdan ile, farklı bir icada yer verdi. BU cüzdan sahibinden kaçabiliyor.

Japonların teknoloji konusunda ki yetenekleri malumdur. Teknolojik ülke için yapılamayacak bir şey yok gibidir. Şimdide Japonlar akıllı teknoloji hususunda devrim yapmaya hazırlanıyorlar. Budevrimi cebimizden başlattılar diyebiliriz. Akıllı cüzdanların sahip olduğu tekerlek ve sensörler, sahibini peşinden koşturabiliyor. Üstelik akıllı cüzdan yakalandığı zaman konuşabiliyor ve etrafından kurtarılması için yardım istiyor. Birde yüklenen acil durumlarda aranması gereken telefonlar listesine mesaj, bildirim bırakabiliyor. Japonlar bu cüzdanı çalınmalara, kaybolmalara karşı geliştirdiler.

cc

Akıllı cüzdan, akıllı telefonlar ile bağlantı kurabiliyor. Geliştirilen bir uyulama sayesinde, akıllı telefonlarınıza mesaj olarak gelir ve gider tablosunu gönderiyor. Yaptığınız harcamaları hesaplıyor. Bir nevi muhasebeci gibi çalışabiliyor. Akıllı teknolojilerin bildiğimiz klasik cüzdanları, bu derece bir gelişime tabi tutacağını hiç düşünmezdim. Hayatımızı teknoloji çok değiştiriyor ve bu değişim giderek hızlanacak gibi.