İşte Xiaomi’nin katlanabilir ekranlı akıllı telefon modeli

sddefault

Katlanabilir ekranlı akıllı telefon üreten firmalar arasına Xiaomi de dahil oluyor. Şirketin kurucu ortaklarından Lin Bin, yeni Xiaomi modeli için bir video paylaştı. İşte detaylar.

Akıllı telefon sektöründe artık yeni bir trend var. Katlanabilir ekranlı akıllı telefon modelleri. Bu fikri ortaya atan ilk isim Samsung’du. Güney Koreli teknoloji devinin 2015 yılında sızdırılan patent görsellerinde, katlanabilir ekranlı akıllı telefon modeli üzerinde çalıştığı ortaya çıkmıştı.

Nitekim bu kapsamdaki ilk somut modeller 2019 yılında raflardaki yerini almış olacak. Samsung’un haricinde Huawei, LG ve Xiaomi gibi isimlerin de katlanabilir ekranlı modeller üzerinde çalıştıklarını biliyorduk.

Xiaomi’den çift taraflı katlanabilen telefon!

Samsung’un ardından Xiaomi’nin katlanabilir ekranlı telefonu da su yüzüne çıktı. Şirketin kurucu ortaklarından biri olan Lin Bin, Xiaomi’nin yeni modelini yayınladığı video ile takipçileriyle paylaştı. Bahse konu videoya yukarıdan göz atabilirsiniz.

Xiaomi’nin katlanabilir ekranlı telefonu, Samsung’un telefonunun aksine çift taraftan katlanabiliyor. Hatırlanacağı üzere Samsung’un sergilediği model tek bir taraftan katlanma özelliğine sahipti.

Şimdilik Xiaomi’nin yeni modeli hakkında pek bir detay yok. Bildiğimiz tek şey telefonun tasarımı. Açık konuşmak gerekirse, çift tarafa katlanabilen Xiaomi modeli, Samsung’un tek taraflı katlanabilen modelinden daha işlevsel görünüyor.

Elbette söz konusu Xiaomi olduğu için telefonun fiyatının öyle absürt rakamlarda olmayacağını da biliyoruz. En azından Samsung gibi 1500 – 2000 dolar arasında bir etiket belirlemeyeceklerdir.

Honor View 20 tanıtıldı! İşte özellikleri