İşte dünyanın ilk 5G destekli telefonu; Xiaomi Mi Mix 3

xiaomi mi mix 3 1 1

Xiaomi önümüzdeki günlerde resmiyet kazanacak olan yeni modeli Mi Mix 3’ün 5G desteği ile geleceğini onayladı. Peki ama nasıl? İşte Xiaomi Mi Mix 3 hakkındaki ilk detaylar.

Teknoloji dünyası şu aralar 5G üzerine hayli yoğunlaşmış durumda. Muhtemelen 2019’la birlikte bazı bölgelerde 5G hizmeti sunulmaya başlanacak. Dolayısıyla üreticiler de 5G destekli ilk telefonu geliştirmek için önemli bir yarışa soyunmuş durumdalar.

Hali hazırda pek çok akıllı telefon üreticisinin 5G destekli modeller üzerine çalıştıklarını biliyoruz. Nitekim Xiaomi de bunlardan biri. Geçtiğimiz günlerde Xiaomi’nin önümüzdeki günlerde tanıtacağı Mi Mix 3’ün 5G desteğine sahip olacağı yönünde bazı söylentiler yayılmıştı. Görünen o ki Mi Mix 3 ciddi anlamda 5G’yi destekleyecek.

Xiaomi Mi Mix 3, 5G’yi destekleyecek

Bu yöndeki ilk resmi açıklama Xiaomi İspanya’dan geldi. Çinli üreticinin İspanya’da faaliyet gösteren kurumsal birimi Xiaomi Mi Mix 3 modelinin 5G’yi destekleyeceğini doğruladı. Peki ama bu nasıl olacak?

Ekran Resmi 2018 10 17 15.02.15

Malum, şu anda piyasa sürülmüş yonga setleri içerisinde 5G destekli modem barındıran bir model bulunmuyor. Dolayısıyla Xiaomi bunun için Snapdragon 845 harici Qualcomm’un X24 ya da X50 modemlerini tercihleyebilir. Fakat bu da telefonun aşırı güç tüketmesi anlamına gelecektir.

İkinci bir seçenek ise Xiaomi’nin yonga seti tarafında Snapdragon 8150 kullanması olacaktır. Bu da Çinli üreticinin Xiaomi Mi Mix 3 modelini 2019’dan önce satışa sunamayacağı manasına geliyor. Sonuç olarak bekleyip göreceğiz.

Meizu Note 8 çıkış tarihi belli oldu