iPhone Fold e-kitap özelliği ile gelecek!

iPhone X Fold yeni

Apple’ın katlanabilir iPhone modeli rakiplerinde olmayan eşsiz bir özelliğie sahip olacak. Eğer sızdırılan bilgiler doğruysa iPhone Fold e-ink ekranı sayesinde kitap hayranlarına hitap eden bir yapıda gelecek. İşte tüm detaylar.

iPhone Fold e-kitap özelliği ile gelecek! Kuo, renkli e-mürekkepin katlanabilir formlu bir cihazda düşük güçlü ikinci ekran deneyimi sağlamak için özellikle uygun olduğunu söylüyor. Tabi Apple şu anda katlanabilir bir iPad yapmıyor. Fakat görünüşe göre geçtiğimiz Şubat ayında, hem ekran analisti Ross Young hem de Bloomberg’den Mark Gurman’ın iddia ettiği gibi geliştirilmekte olan 20 inçlik bir katlanır MacBook/iPad tasarımı söz konusu.

iPhone Fold

Kuo‘nun iddiasına göre, e-mürekkep dışta kalan ekran olarak kullanılacak ve katlanabilirlerinden herhangi bir fayda sağlamak isteyen kullanıcılar için düşük güçlü bir aksesuar ekran deneyimi sunacak.

Örneğin, Samsung Galaxy Z Fold, cihazın kapalı kullanımda neredeyse standart bir telefon gibi görünmesini sağlayan 6,2 inç AMOLED kapak ekranına sahip. Kullanıcılar içindeki 7,6 inçlik esnek ana ekranı ortaya çıkarmak için cihazı açmalı. Dolayısıyla bunun gibi bir tasarım için bir e-ink ekran uygun olmayacaktır.

iPhone Fold

iPhone Fold e-kitap özelliği ile gelecek!

Bununla birlikte, Galaxy Z Flip, dışta saat ve bildirim ekranı için basit bir okuma işlevi gören çok küçük 1,9 inç OLED kapak ekranına sahip. Buna benzer bir ekranda, renkli bir e-mürekkep yüzeyi kolayca hayal edilebilir, üstelik e-mürekkep statik içerik için güç tüketmediğinden pil ömrünü önemli ölçüde uzatır. OLED veya LCD ile karşılaştırıldığında e-mürekkep panellerinin önemli ölçüde daha düşük yenileme hızı da bu bağlamda çok önemli değil.

iPhone Fold

Bu kullanım durumu, Kuo‘nun tarif ettiğine daha yakın görünüyor; e-mürekkep / e-kağıt ileride bu  tarz dış aksesuar ekranları için ana seçenek haline gelebilir. Tabii ki, Apple’ın planları onu her an değiştirebilir.

Ubisoft yeni bir Splinter Cell serisi planlıyor