iPhone 7 Red ve yeni iPad bugün satışa sunuluyor

iphone 7 red

Apple’ın (PRODUCT) RED kapsamında tanıttığı iPhone 7 Red ve yeni 9.7 inçlik iPad modeli bugün satışa sunuluyor. İşte konu hakkındaki detaylar.

Apple birkaç gün önce online satış mağazasını güncelleyerek bazı yeni ürünler eklemişti. Bunlar, kırmızı iPhone 7 ( iPhone 7 RED ), kırmızı iPhone 7 Plus, 9.7 inç iPad, 32GB iPhone SE ve 128GB iPhone SE modelleriydi. 24 Mart itibariyle satışa sunulacağı belirtilen bu ürünler, bugün itibariyle siparişe açıldı.

Eğer bu ürünlerden herhangi birisini Apple’ın online satış mağazası üzerinden alma gibi bir düşünceniz varsa, buraya tıklayarak dilediğiniz ürünün siparişini verebilirsiniz.

iPhone 7 Red bildiğiniz gibi diğer iPhone 7 modellerinden biraz daha pahalı. Bunun temel nedeni ise telefonun (PRODUCT) RED kategorisinde olması. Yani bu telefondan elde edilen gelirin bir kısmı dünyada aids ve hiv virüsü ile mücadeleyi destekleyen bazı kuruluşlara aktarılıyor.

Apple geçtiğimiz sene de kırmızı renkte bazı ürünleri satışa sunmuş ve bu ürünlerin satışından gelen paranın belli bir miktarını benzer kuruluşlara aktarmıştı.

Bilindiği üzere aids özellikle geri kalmış Afrika ülkelerinde çok yaygın bir hastalık. Yapılan son araştırmalara göre Afrika’da her yıl milyonlarca kişi aidsten ölüyor. Tüm dünya üzerinde aids’in ölüm nedeni olarak 1. sıraya yerleştiği ülkeler arasında da Afrika’dakiler başı çekiyor. Kısacası alacağını kırmızı bir iPhone modelinin buradaki insanlar için ufakta olsa yardım niteliğinde bir bağış olacağını unutmayın.