iPhone 6c maketi ortaya çıktı!

iPhone 6c maketi

iPhone 6c maketinin ortaya çıkması gündemde bomba etkisi yarattı. Apple iPhone 6c maketi ve diğer detaylar haberimizde.

CES 2016 gündeme sık sık gelmeye başlamışken Apple tarafında ilginç bir gelişme yaşandı. iPhone 6c maketi olduğu iddia edilen bazı görseller gündeme adeta oturdu.

iPhone 6c maketi gerçek mi sahte mi?

Bu konuda bir yorum yapmak için henüz erken. Ancak şunu söylemeliyiz, iPhone 6c maketi cihaz hakkında daha önce iddia edilen çoğu şeyi doğruluyor. Tasarım olarak iPhone 6 ailesine yakın ancak özellik olarak kısıtlı görünen bu cihaz gerçek olabilir.

Fransa’da basına sızan fotoğraflardaki cihaz, iPhone 6c hakkında şimdiye kadar basına sızan çoğu detayı doğruluyor. Bu iddiaların en önemli 4 inç ekran boyutuydu. Basına sızan görseller (haberimizin içerisinde bulabilirsiniz) iPhone 5 boyutlarında bir iPhone 6 gibi duruyor.

iPhone 6c maketi

Fotoğraftaki cihazın teknik özelliklerine ilişkin bir bilgi yok ancak ortada iki önemli iddia var. İddialardan bir tanesi bu cihazın uygun fiyatlı olması amacıyla üretildiği yönünde. Diğer bir iddia ise, cihazın teknik özelliklerinin iddialı olacağı yönünde. Yani sadece küçük ekranlı telefon isteyenler düşünülerek hazırlanmış bir amiral gemisi bile olabilir.

iPhone 6c maketinden yola çıkarak diğer özelliklerden bahsedecek olursak bu cihazda Apple A9 yongası, 2 GB RAM, 4 inç ekran, Touch ID parmak izi okuma sensörü ve 1600 mAh batarya gibi özellikler bekleniyor. iPhone 6c, Apple Watch 2 ve iPad Air 3 olarak beklenen yeni cihazların Nisan 2016’da duyurulacağı tahmin ediliyor.

Nubia akıllı telefon markası geliyor!