iPhone 6 ’nın Ekranı 4.8 inç Olacak

iphone 6 ekran manset

Apple şimdiye kadar birçok ekran büyülüğü test etti fakat 2007 yılında başlayan iPhone devrimi ile kullanıcılarına 3.5 inç ve 4 inçlik ekranlara sahip ürünler sundu. 

Amerika’lı Jefferies firmasının analistlerine göre Apple’ın yeni jenerasyon akıllı telefonu olacak olan ürünü iPhone 6 4.8 inç ekrana sahip olacak. Bu tahmini Apple’ın uzak doğudaki malzeme tedarikçileriyle görüşerek yapan analistler firmanın bu büyülükte bir ekran kullanacağına neredeyse kesin gözüyle bakıyor. iphone_6_ekran
Bu büyüklüğün Apple için büyük bir sıçrama olacağı söylenebilir.  3.5 inçten 4 inçe geçen firmanın ardından 4.8 inçe geçmesi gerçekten büyük bir değişiklik. Analistlerin bu tahmini yapmasındaki en büyük neden, bulunduğumuz çeyrek yıl içerisinde yapılan akıllı telefon gönderimlerinin neredeyse yüzde 50’sinden fazlasının 4 inçten büyük ekrana sahip olması.  Apple’da muhtemelen bu ternde uyum sağlayacak ve gelecek yılın son aylarına doğru çıkaracağı yeni akıllı telefonunda 4 inçten büyük (muhtemelen 4.8 inç) ekran kullanacak.