iPhone 6 Geliştirilmiş Touch ID Sensörü ile Geliyor

apple touch id shopping

iPhone 5s’de bazı sorunların yaşandığı Touch ID parmak izi sensörü iPhone 6 için iyileştiriliyor. 

Apple’ın şuan ki gözde akıllı telefon modeli olan iPhone 5s’in kullanıcılar tarafından en çok beğenilen özelliği sahip olduğu Touch ID parmak izi sensörü olarak karşımıza çıkıyor. Cihazı bir önceki model olan iPhone 5’ten ayıran parmak izi sensörü satışların artmasına direkt etki etmiştir diyebiliriz.

 

gsmarena_001

 

Touch ID parmak izi sensörünün Apple’ın merakla beklenen telefonu iPhone 6’da çok daha iyi duruma getirileceği ve hali hazırda yaşanan hataların giderileceği söyleniyor. Hem donanımsal hemde yazılımsal anlamda Touch ID’nin daha iyi hale getirilmesi için çalışan Apple’ın bu konuda ince eleyip sık dokuduğu gelen bilgiler arasında yer alıyor.

Apple’ın gelecek amiral gemisi iPhone 6’ya ait olduğu iddia edilen birçok sızıntı görsel ortaya çıkmıştı. Son olarak görülen fotoğrafta ise iPhone 6’da yer alacak Touch ID parmak izi sensörü cihazdan ayrı şekilde görülüyor. Parmak izi sensörünün iPhone 5s’te yer alan sensörden çok daha dayanıklı olacağı da gelen bilgiler arasında yer alıyor. Şirketin açıkladığı raporlara göre Touch ID sensörünün dayanıklılığını arttırmak için sensörün üretiminde kalay kullanılıyormuş.

iPhone 5s kullanıcılarından en çok gelen Touch ID şikayetleri arasında; sensörün çok kolay zedelenmesi ve bozulması oluyordu. Öte yandan bazı kullanıcılardan gelen şikayetlere göre ise sensörün üzerinde parmak izi kalması sonucu, parmak izi cihazda kayıtlı olmayan kişilerin cihazıın kilidini aşabiliyordu. Bu sorunların iPhone 6’da yaşanıp yaşanmayacağını ise cihazı deneyimledikten sonra görebileceğiz.

iPhone 6 için Kötü Haberler Geldi!