iPhone 6 ’da Neden Safir Ekran Kullanılmadı?

iPhone 6 safir ekran manset

Yaz aylarında Apple’ın iPhone 6 akıllı telefonu hakkında çıkan dedikodulara baktığımızda safir ekran kullanılacağı tahmin ediliyordu. Fakat Apple son bir karar değişikliği ile farklı bir teknoloji de karar kıldı.


Apple’ın iPhone 6 akıllı telefonları üzerinde neredeyse safir ekran kullanılacağı konusunda herkes hemfikirdi fakat Apple Ağustos ayında köklü bir değişiklik yaparak iPhone 6 akıllı telefonların üzerinde kullanılacak ekran teknolojisini değiştirdi. Bunun başlıca sebeplerinden bir tanesi 4.7 ve 5.5 inç büyüklüğündeki safir ekranların düşme testinden geçer not alamaması. Apple bu konudaki çalışmalarını sürdürse de safir ekranların boyutları büyümeye başlayınca daha kırılgan oluyor ve ufak darbelerde dahi ekran tuzla buz olabiliyor. Apple bu riski alamadı ve iPhone 6 ve iPhone 6 plus üzerinde plazma metaryele sahip ekranlar kullandı. iPhone 6 safir ekran
Fakat Apple safir ekranlar üzerinde çalışmayı bırakmış değil. Apple Watch üzerinde 1.5-1.7 inç arasında safir ekran kullanılacak. Ekran boyutu ufak olunca cihazın düşme testlerinden geçmesi daha kolay. Apple’ın önümüzdeki yıllarda çıkaracağı iPhone’lardan bir tanesinde de safir ekran kullanılacağına kesin gözüyle bakılıyor.

iPhone 6 ve iPhone Plus ‘ın Türkiye Fiyatları Belli Oldu