iPhone 13 Pro ve Pro Max için güncelleme yayınlandı

Apple iPhone 13 Serisi 17 Eylül'de piyasaya sürülebilir!

Akıllı telefon sektöründeki lider markalardan biri olan Apple, iPhone 13 Pro ve Pro Max modelinde ortaya çıkan ekran tazeleme sorunu için bir güncelleme yayınladı. İşte detaylar.

iPhone 13 Pro ve Pro Max için güncelleme yayınlandı. Apple 14 Eylül’de gerçekleştirdiği etkinlikle yeni nesil iPhone modellerini tanıtmıştı. iPhone 13 Pro ve Pro Max’i normal iPhone modellerinden ayıran en önemli özellik ise 120Hz’lik ekran tazeleme oranıydı.

Bu bağlamda Apple, yüksek tazeleme hızını sadece Pro varyantında sunmuştu. Fakat telefonlar satışa sunulduktan sonra pek çok uygulamanın 120Hz tazeleme hızını desteklemediği ortaya çıktı.

Bu konuda ilk etapta sessizliğini koruyan Apple, konunun çözümü için bir güncelleme yayınladı. Yayınlanan güncelleme sonrasında pek çok uygulamadaki ekran tazeleme sorunu çözülmüş oldu.

iPhone 13 Pro ve Pro Max için güncelleme yayınlandı

iPhone 13 Pro ve Pro Max için güncelleme yayınlandı

Son dönemde ekran tazeleme hızlarının yükselmesi trend haline gelmiş durumda. Pek çok akıllı telefon üretici, özellikle üst segment modellerinde ekran tazeleme hızlarını 100 Hz’in üzerinde tutmaya çalışıyor. Ekran tazeleme hızının yüksek olması, daha akıcı bir görünüm sunarken, oyunlardaki performansı da üst seviyeye taşıyor.

Apple’ın bu hızı yalnızca Pro varyantındaki modellerde kullanıma sunması ise büyük tepki toplamıştı. Sonuçta iPhone 13 ve iPhone 13 mini de çok ucuz telefonlar değil. Dolayısıyla bu modellerde de 120Hz’lik ekran tazeleme desteği sunulabilirdi. Fakat söz konusu Apple olunca bu tarz ayrımlar artık bize absürt gelmiyor.

Karantinaya alınan sınıf sayısı pik yaptı