iPhone 13, Face ID sorunu ile karşı karşıya

Face ID "birkaç yıl" içinde Apple Mac'lere gelecek

Face ID özelliği, yakın zamanda tanıtılan iPhone 13’ün öne çıkan özelliklerinden biri. Ancak bu özellik cihaz piyasada olmadan sorun oluşturdu.

Etkinleştirildiğinde, Face ID, telefon sahibinin yüzünün net bir görünümüne getirildiğinde iPhone 13’e erişim sağlar. Bu nedenle, iPhone 13’ün kilidini açmak için mevcut birçok seçenekten biri. Paylaşılan iPhone 13 ekran ayrıştırma videosu, cihazın orijinal ekranının yetkili bir teknisyen tarafından değiştirilmesi durumunda Face ID özelliğinin çalışmayacağını gösteriyor.

Video, bir iPhone 13’ün ekranının çıkarılmasını ve başka bir iPhone 13 modelinin ekranıyla değiştirilmesini gösterdi. Bu yapıldığında yüz tanıma özelliği çalışmıyordu. Ayırıcı, orijinal ekranı yeniden bağlayarak doğru bir bağlantı kurdu ve bu da Face ID özelliğinin tekrar çalışmasına izin verdi. Bu görünüşte, ekran başka bir orijinal iPhone 13 ekranıyla değiştirilirse iPhone 13’teki Face ID’nin çalışmayı durduracağını doğruluyor.

iOS 13.3.1 Public Beta 2

Face ID özelliğinin yeni bir iPhone değiştirme ekranında çalışır durumda olması için gerekli bazı protokoller olabilir. Bu prosedürün yalnızca yetkili Apple onarım mağazalarında başarılı bir şekilde yapılması da olasıdır. Apple, gerekli onarım hizmetlerini sunmaya hak kazanan bağlı mağazalara lisans vermek için Bağımsız Onarım Programını kullanır. Apple, ürünlerinin üçüncü taraf onarımlarını caydırmak için aldığı önlemler için biraz eleştiri almaya devam ediyor. Bu tür bileşenler bağlı olmayan prizlerle değiştirildiğinde, kullanıcıları ekranlarının veya kameralarının veya diğer herhangi bir önemli özelliğinin orijinal olmadığını bildiren belirtiler bulunuyor.

Apple, iPhone 13’te çalışması için onaylı satış noktalarının dışından yedek bileşenler almanın zorluğunu daha da derinleştirdi. Face ID özelliğinin temel bileşeni olan TrueDepth sistemi, ekranın kendisiyle değil, tamamen iPhone’un içine yerleştirilmiştir. Gerçekten de, Apple’ın bağımsız bir iPhone onarım programı vardır, ancak şirketin hızlı genişleme çabalarına rağmen bu programın erişimi hala oldukça sınırlıdır. Yetkili satış noktalarının, onarımlar için bağımsız ve bazen küçük ölçekli onarım satış noktalarından önemli ölçüde daha yüksek fiyatlar sunabileceği de kaydedilmiştir. Apple lisanslı satış noktalarında bekleme süresi de daha yüksek olabilir.

Ekran değiştirilirken Face ID özelliğinin çalışmasını engelleyen sorunun bir bug mı yoksa hata mı olduğu belli değil. Apple, Apple Music sorunlarıyla ilgili olarak iPhone 13 için hızlı bir güncelleme sağlamak zorunda kaldı.

Huawei ABD topraklarından siliniyor