iOS 9 güncellemesi telefonunuzu yavaşlattı mı?

ios 9 dfu ile kurma

Geçtiğimiz gün iOS 9 güncellemesi akşam saat 20.00 ile Türkiye’ye dağıtılmaya başlandı. Peki iOS 9 güncellemesinden sonra telefonunuz yavaşladı mı? Eğer iOS 9 güncellemesinin performansından memnun kalmadıysanız çözüm haberimizde.

ios-9-dfu-ile-kurma

Apple, iOS 9 güncellemesini dağıtmaya başladı. iPhone 4s, 5, 5s, 5c, 6 ve 6 Plus kullananlar telefonlarını iOS 9’a güncelledi. Ancak ardından kullanıcılardan bazı şikayetler gelmeye başladı. Apple ve iOS odaklı forum sitelerinde ve yorumlarda kullanıcıların iOS 9’dan pek memnun kalmadığına ilişkin bazı sinyaller aldık. Apple’ın iddiasına göre iOS 9, iOS 8’den daha hızlı ve daha verimli olmalıydı. Ancak öyle olmadı.

iOS 8.4.1 sürümünün üzerine iOS 9’u direkt güncellediğinizde bazı cihazlarda arayüzde yavaşlama, uygulama açışlarında gecikme ve siyah ekran hatası oldukça yaygın görülmeye başlandı. Bunun çözümü ise oldukça basit.

Daha önceki iOS güncellemelerinde olduğu gibi iOS sürümü “temiz” kurmak gerekiyor. Yani önceki iOS sürümünden kalan dosyalar, yeni sürümde bu tarz sorunlara sebep olabiliyor. Eğer iOS 9’un daha performanslı çalışmasını istiyorsanız telefonunuzu DFU moduna alarak .ipsw uzantılı iOS 9 dosyasını iTunes üzerinden cihazınıza kurmalısınız. Veya .ipsw uzantılı dosyayı indirmediyseniz iTunes üzerinden “Restore” seçeneği ile sıfırdan iOS 9’u kurmanız gerek. Bu işlemden sonra ise yedeklerinizi iCloud veya iTunes üzerinden cihazınıza yükleyebilirsiniz. Ve tabii ki bu işlemi daha önce yapmadıysanız ve yeterli bilgiye sahip değilseniz önermiyoruz.

Huawei Watch akıllı saat ön siparişe çıktı!