iOS 14 sorunları bitmek bilmiyor!

iOS 14 sorunları

iOS 14 sorunları güncellemeler ile de bitmek bilmiyor. Bu sefer yine varsayılan e-mail uygulaması sorun çıkardı. Peki, çözümü var mı?

iOS 14’teki en önemli yeni özelliklerden biri, üçüncü taraf uygulamalarını e-posta ve tarayıcı uygulamaları için varsayılan olarak ayarlama yeteneğidir. Ancak, işletim sistemindeki bir hata, aygıt her yeniden başlatıldığında uygulamanın varsayılan ayarlarının Apple’ın tekliflerine sıfırlanmasına neden oldu. Cupertino devi, iOS 14.0.1 ile ilgili sorun için bir düzeltme yayınladı. Görünüşe göre, sorun devam edebilir, bu sefer kullanıcı tanımlı uygulamalar App Store aracılığıyla her güncellendiğinde varsayılanları sıfırlar. iOS 14 sorunları için gözler yine Apple’a çevrilmiş durumda.

Twitter kullanıcısı David Clarke, Gmail uygulamasında yapılan bir güncellemenin Apple Mail’e geçiş yapan varsayılan e-posta uygulamasına neden olduğu davranışın bir videosunu yayınladı. Varsayılan tarayıcı uygulamasının ayarı, benzer şekilde davranır ve kullanıcılar tarafından belirlenen varsayılanları sıfırlar. Sorun, dün yayınlanan en son iOS 14.1 güncellemesinde mevcut gibi görünüyor.

Sorunun hem e-posta hem de tarayıcı varsayılanlarını etkilediği onaylandığında, davranışın işletim sisteminden değil uygulamalardan kaynaklanma olasılığı daha düşük. Yaklaşan iOS 14.2 güncellemesinin sorun için bir düzeltme içermesi olasıdır. Ancak iOS 14.2 Beta 4 için sürüm notlarında sorundan bahsedilmiyor. Şimdilik, bu sorunlardan etkilenen kullanıcılar, uygulamalar her güncellendiğinde varsayılanları sürekli olarak değiştirmek zorunda kalmamak için otomatik güncellemeleri kapatabilir.