iOS 14 batarya sorunu için ilginç çözüm! Apple dalga geçiyor!

iOS 14 batarya sorunu

Apple, iOS 14 batarya sorunu için ilginç bir çözüm sundu. Batarya tüketimini düzeltmek için tüm verilerinizi silmeye hazır mısınız?

Cupertinolu teknoloji devi Apple, geçtiğimiz ay iOS 14 güncellemesini indirime sunmuştu. Widget dışında elle tutulur bir tane bile yenilik sunmayan bu sürüm, iPhone’ların bataryalarını sömürmeye başlamıştı. Güncelleme ile iPhone bozup yeni iPhone almaya yönelten Apple, iOS 14 batarya sorunu için ilginç bir çözüm önerisinde bulundu. Apple artık resmen kullanıcıları ile dalga geçiyor diyebiliriz.

Apple cephesinden gelen açıklamalara göre; iOS 14‘teki agresif batarya tüketim sorununu çözmek için iPhone’u fabrika ayarlarına döndürmeniz gerekiyor. Ayarlar>Genel>Sıfırla>Tüm içerikleri ve ayarları sil bölümünden iPhone’u komple sıfırladıktan sonra söylenene göre batarya tüketimi düzene giriyor.

Apple iPhone 12 fiyatları kesinleşti

Piyasa değeri 2 trilyon dolara ulaşan bir firmanın böylesine deli saçması bir çözüm sunması üzücü. 15.000 TL’ye sattığı telefonların böyle mi arkasında duracaksın Apple? En azından güncelleme üzerinde çalışıyoruz çok yakında çözeceğiz diye düzgün bir açıklama yapılabilirdi diye düşünüyoruz.

iOS 14 batarya sorunu

Eğer iOS 14’ün su gibi buharlaşıp giden bataryasından gına geldiyse maalesef ki iPhone’u sıfırlamaktan başka bir çözüm bulunmuyor. Eğer sıfırlamayı göze aldıysanız, iTunes üzerinden iPhone’u kurtarma modunda sıfırlamanızı tavsiye ederiz. Eğer ben sıfırlayamam çok fazla verim var diyorsanız, Ekim sonunda yayınlanacak olan iOS 14.2’yi beklemeniz gerekiyor. Umarız iOS 14.2 ile saç baş yolduran batarya tüketim sorunu düzelir…