iOS 13.2 RAM sorunu ile gündemde!

iOS 13.2 RAM

iOS 13.2 RAM sorunu ile gündeme geldi. iPhone 11 sahipleri iOS 13.2 ile uygulamaların arkaplanda yetersiz RAM’den dolayı kapandığından şikayetçi.

Apple, geçtiğimiz günlerde iPhone 11’in kamerasına Deep Fusion özelliğini eklemek için uzun süredir üzerinde çalıştığı iOS 13.2 güncellemesini yayınlamıştı. iPhone SE ve sonrası tüm modellere gelen iOS 13.2 ile 70’ten fazla emoji de sisteme ekleniyordu. Bugün ise bu güncellemede bir sorun olduğu ortaya çıktı.

iOS 13.2.1 güncellemesi bazı modeller için çıktı!

iPhone 11 ve 11 Pro modellerine sahip olanlar güncellemeyi yükledikten sonra sistemin RAM yönetimi konusunda çuvalladığından şikayetçi olmaya başladı. Güncellemeden sonra arkaplanda açık olan uygulamaların, kendini yetersiz RAM‘den dolayı kapattığı söyleniyor.

Bu kapanma olayı direkt uygulama kapanma şeklinde değil, arkaplanda yenilemeyi durdurup uygulamayı açtığınızda tekrar açılma şeklinde oluyor.

Apple’ın destek forumunda bu şikayetlerin hızla artması, Cupertinolu firmanın yakında bir güncelleme yayınlamasına neden olabilir. HomePod’u bozan iOS 13.2 için geçtiğimiz gün sadece HomePod sahiplerine iOS 13.2.1 güncellemesini sunan Apple, yakında yeni bir güncelleme yayınlayabilir.

iOS 13.2 RAM

iOS 13.2.2 olarak isimlendirileceğini düşündüğümüz bu güncelleme Kasım ayı bitmeden OTA üzerinden yüksek ihtimalle indirime sunulur.