İnternet Trolleri Twitter’ı Mesken Tuttu

twitteron

Geçtiğimiz günlerde yayınlanan yeni bir araştırma, sosyal medya üzerinde online tacize en çok Twitter kullanıcılarının maruz kaldığını ortaya çıkardı.

Dünyanın en popüler sosyal medya platformları arasında yer alan Twitter, kullanıcılarına daha keyifli ve daha güvenli bir sosyal deneyim yaşatabilmek için sıkı bir çalışma yürütüyor olsa da, firmanın bu çalışmaları internet trollerini engellemek için yeterli olmamış gibi görünüyor. Geçtiğimiz günlerde düzenlenen yeni bir araştırma, online tacizlerin yüzde 88’inin Twitter’da meydana geldiğini ortaya çıkardı.

Twitter Seffaflik Raporunu Acikladi!

Bu araştırmanın yayınlanması sonrası konu hakkında açıklamalarda bulunan Twitter yöneticisi Vijaya Gadde, platformlarında görülen bu sorunu kabul etti ve online tacizlerin her geçen gün daha da arttığının farkında olduklarını açıkladı. Washington Post’a verdiği röportajı sırasında konuya değinen Gadde, Twitter’ın ifade özgürlüğü fikrini şiddetle desteklediğini ama kullanıcıların maruz kaldığı istismarlar göz önüne alındığında bu özgürlüğe ulaşmanın pek de mümkün olmadığını belirtti.

Kullanıcılar tarafından bildirilen şikayetleri daha hızlı değerlendirebilmek için bu konuya bakan ekiplerini genişlettiklerini belirten Twitter yöneticisi, platformdaki online tacizleri en aza indirebilmek için yeni yöntemler üzerinde çalıştıklarını söyledi.

Star Wars Battlefront’un Çıkış Tarihi Belli Oldu