Intel NUC 7i3BNH Mini PC inceleme

intel1

#İŞBİRLİĞİ

Intel Optane Memory teknolojisine sahip ve ufak boyutlarıyla dikkatleri üzerine toplayan Intel NUC 7i3BNH Mini PC, bu inceleme yazımızın konusu oluyor. Eğer bir nevi ofisinizi yanınızda taşımak istiyor ve fırsat bulduğunuz her an işlemlerinizi hızlıca halletmek istiyorsanız, Windows 10 işletim sistemli bu “küçük dev” yardımınıza koşabilir.

Intel NUC 7i3BNH Mini PC inceleme: Bilgisayarlar, uzun süredir hayatımızın olmazsa olmazları arasında. 90’lı yılların başlarına kadar birçok kişi için “hesap kitap – raporlama” aracı olarak görülen bu cihazlar, 90’ların ortalarından itibaren 3 boyutlu video oyun konusunda da ciddi gelişmeler kaydetti ve PC’ler güçlenmeyi sürdürdü. Tabii bu esnada tasarım konusunda yeni detaylar ortaya çıktı. Günümüze baktığımızda ise, özellikle “büyük kasa” faktörünün yavaş yavaş geri plana atılmaya başlandığını ve özellikle “dosya ve uygulamaların hızlı çalıştırılması” konusunda ciddi adımların olduğunu görüyoruz.

Intel NUC 7i3BNH Mini PC’nin tasarımı

Intel Mini PC’nin mini bir kutuyu andıran tasarımı var. Ürün neredeyse tek avucunuza sığıyor. Yanlardan yumuşatılmış metal bir tasarımı olan PC, yine çalışma esnasında oluşacak sıcak havayı rahat tahliye edebilmek için ızgara yapısına sahip. Oldukça sade bir tasarıma sahip olduğunu; USB Type C bağlantı noktasından HDMI’a, microSD kart yuvasından USB 3.0 noktalarına kadar cihazın birçok bağlantı seçeneğiyle donatıldığını söyleyebiliriz.

Intel NUC 7i3BNH Mini PC inceleme

Intel NUC 7i3BNH Mini PC inceleme

 

 

Bilgisayarınızı, hatta bir bakıma ofisinizi cebinizde taşıyın

Hani profesyonel gamer’lar için özel klavye ve mouse’lar vardır. Bunlar, dahili hafızaya sahiptir ve taşınabilirlik tarafları yüksektir. Böylece gittikleri her yere götürür ve kendi ayarlarıyla her PC’de mücadele edebilirler. Baktığımızda, PC kasalarının da giderek küçüldüğü, hatta Intel NUC gibi özel mini PC tasarımlarının giderek arttığını görüyoruz. Intel NUC Mini PC, tam anlamıyla çantanızda taşıyabileceğiniz “mobil ofisiniz” adeta. Üzerinde yer alan HDMI, USB Type C, USB 3.0 ve analog ses çıkışı gibi detaylar sayesinde ürünün ufak görünse de boyundan büyük pek çok işi rahatlıkla gerçekleştirebildiğini söyleyebiliriz.

Çift çekirdekli 2.4GHz değerde çalışan Intel Core i3-7100U işlemci ve Intel HD620 serisi grafik kartının bulunduğu PC’nin kurulumu oldukça basit. “Tak çalıştır” olarak nitelendirebileceğimiz cihaz, birkaç saniye içinde Windows 10 işletim sistemiyle kullanıcısını selamlıyor. Ardından ürünün gerçekten de bahsedildiği gibi hızlı olduğunu fark etmeniz uzun sürmüyor. Gerek internet gezintileriniz, gerek ofis uygulamalarını kullanarak yaptığınız çalışmalar, gerek e-mail’leriniz, gerekse de dosya transfer işlemleriniz oldukça hızlı gerçekleşiyor. Hatta Intel’in bu işlemlere yönelik ayrı ayrı paylaştığı test verilerinde, normal diske kıyasla Optane Memory teknolojili Mini PC’lerin 6-7 kata kadar daha hızlı çalıştığı ifade ediliyor.

Bu arada, sistemin yük altında olduğu sıralarda bile bilgisayarın oldukça sessiz çalıştığını söylememiz gerek.

Intel NUC 7i3BNH Mini PC ile oyun oynanır mı?

Öncelikle şunu söylememiz gerekiyor ki bu ürünün oyunları üst seviye performansta çalıştırma amacı bulunmuyor. Optane Memory teknolojisinin de yardımıyla internet gezintileriniz ve belgelerinizle ilgilendiğiniz esnalarda normal diskli PC’lere kıyasla neredeyse SSD düzeyinde, üst seviye performans sunmayı amaçlıyor. Yine de bu, “Intel NUC Mini PC’lerde oyun oynanmaz” anlamına gelmiyor. Tabii ki oynayabilirsiniz, ama beklentilerinizi yüksek tutmamak kaydı ile.

Bu PC’de Doom 3, Quake Champions ve The Elder Scrolls V: Skyrim gibi yapımları denedik. Quake Champions güncel bir oyun ve en düşük ayarlarda olsa da açılıyor, lakin 3-5 FPS’lik performans değeri ile bu oyunu oynayabilmek mümkün görünmüyor. Skyrim ile, çıktığı dönemin en iyi RPG oyunlarındandı. Bu oyunu da düşük ayarlarda açabiliyor ve rahatlıkla oynayabiliyorsunuz. Aynı şekilde Doom 3 de yüksek detay seviyelerinde rahatlıkla oynanabiliyor. Bu da şu demek aslında. İşlerinize kısa bir mola vermek istediğiniz esnalarda, güncel olmayan birçok oyunu oynayabilirsiniz.

Ürünün yurt dışında 276 dolarlık bir satış fiyatı bulunuyor. Intel Mini PC’ye (farklı işlemci seçenekleriyle de) ülkemizde de ulaşmak mümkün.

Ürünün teknik detay tablosu için Intel’in resmi sayfasına göz atabilirsiniz. Tıklayın.

Intel NUC 7i3BNH Mini PC inceleme

Benchmark sonuçları:

3D Mark 11 – 720p çözünürlüklü performans modunda 1507 puan aldı.

Intel NUC 7i3BNH Mini PC inceleme

3D Mark – Cloud Gate testinde (Normal notebook’lar ve ev PC’leri için) 5192 puan aldı.

Intel NUC 7i3BNH Mini PC inceleme

3D Mark – Sky Diver testinde (Oyun laptopları ve orta seviye PC’ler için) 3338 puan aldı.

Intel NUC 7i3BNH Mini PC inceleme

 

“Bu incelemesini yaptığımız ürün, ilgili marka tarafından kurumumuza sağlanmıştır.”

Dört Kameralı Huawei Y9 (2018) Duyuruldu