Intel, iş istasyonları için Xeon E işlemci serisi ile geliyor

Xeon

Intel, giriş seviyesi iş istasyonları için üretilen 6 çekirdekli Xeon E-2100 serisi ve UHD 630 grafik birimli işlemciler ile geliyor.

Masaüstü işlemci pazarında olan konumunu korumak isteyen isteyen işlemci devi Intel, şimdi de iş istasyonları için yeni hamleler yapmaya hazırlanıyor. Firma bu konuda ilk hamlesini yaparak yeni Xeon E-2100 işlemci serisini duyurma kararı aldı.

Xeon E-2100 özellikleri ve fiyatı ile ön plana çıkıyor

Giriş seviyesi iş istasyonları için üretilen bu işlemci serisi genel olarak tek çekirdekli işlemler için optimize edilmiş durumda. Bunun yanında çoklu ortam düzenleme yeteneğide bulunuyor.

Turbo Boost 2.0 ile olumlu bir şekilde hız aşırtma işlemine uygun olan işlemciler 64GB’a kadar ECC RAM desteği veriyor. Yerine göre bazı işlemciler Hyperthreading desteği ile müşteriye ulaşıyor. 40 hatta kadar PCIe, Thunderbolt, Intel Optane bellek şeklinde diğer destekler de bulunuyor.

Bu seri dahilinde toplamda 10 işlemci yer alıyor. En düşük model olN 4 çekirdekli Xeon E-2124 işlemcisi. 3.3GHz taban hızı ve 4.3GHz Turbo hızına sahip olan işlemci çift kanal DDR4 2666MHz RAM desteği ile geliyor. TDP değeri 71W civarında iken fiyatı da 193$ olarak belirlenmiş. Bu işlemci dahilinde grafik birimi bulunmuyor.

Serinin en üst noktasında ise Xeon E-2186G bulunuyor. 6 çekirdek ve 12 izlek birimine sahip olan model, 4.7GHz seviyesine kadar ulaşabiliyor. 95W TDP değeri olan işlemci 450$ fiyat etiketi ile satılacak. İlk ürünler yakın zamanda piyasada ki yerini alacaklar.

Detroit Become Human satış rakamları belli oldu