Intel, 9 saat pil ömrüne sahip laptoplar hazırlıyor

1557290980 Intel unveils Project Athena Open Labs to develop next gen thin light always connected laptops

Beş ay önce üzerinde çalıştığı Project Athena’nın ön duyurusunu yapan Intel, şimdi 9 saat pil ömrüne sahip olacak bu yeni laptoplar hakkında daha fazla bilgi açıkladı.

Computex’te medyaya tanıtılan Project Athena laptoplarının, aslında Ultrabook’ların yeni nesli olacağı anlaşılıyor. İnce, kolay taşınabilir ve yüksek donanım özelliklerine sahip olacak Project Athena konseptinde en vurucu noktalardan biri ise cihazların 9 saatlik pil ömrüne sahip olması.

Intel’in modern laptop sahiplerinin “daha fazla pil ömrü” taleplerini ciddiye alarak geliştirdiği yeni Athena konseptinde kullanıcıların yanlarında şarj adaptörleri taşımadan ve oturdukları mekanda priz aramadan laptoplarını kullanabilmeleri ana hedef olarak belirlenmiş.

Laptoplar sahiplerini tanıyacak

Bu yeni laptopların aynı anda, hem internet üzerinden yüksek çözünürlüklü video izlerken hem de arka planda yoğun ofis uygulamalarını çalıştırabilmesi ayrıca sosyal medya servislerini de sürekli açık tutabilmesi, ancak buna rağmen pilinin 9 saatten az olmayacak şekilde dayanması planlanıyor. Project Athena konseptine laptop üretecek firmaların, bu kıstası sağlamaları gerekecek.

800 dolar seviyesinde fiyat etiketine sahip olması beklenen cihazların bu yüksek pil performansına sahip olabilmesi için de, cihazlarda kullanıcıyı tanıyacak sensörlerin kullanılması planlanıyor. Buna göre, laptop, kullanıcısı önünden kalktığında otomatik olarak uykuya geçecek, cihazın sahibi tekrar laptop başına geldiğinde ise otomatik ve hızlı şekilde açılacak.

Netflix ses kalitesi artıyor!