Instagram video indirme: Instagram’da video nasıl indirilir?

Instagram video indirme nasıl yapılır

Instagram video indirme işleminin hem mobil hem de masaüstünden nasıl yapıldığını adım adım anlatıyoruz. Bu yöntem ile video indirin!

Popüler sosyal medya platformu olan Instagram, video ve fotoğraf yükleme imkanı sunarken, kullanıcıların başka kullanıcılarının fotoğraflarını indirmesine izin vermiyor. Ekran görüntüsü ile fotoğrafı düşük çözünürlükte kaydetmek mümkünken, ekran kaydı ile de videoları yine düşük çözünürlükte kaydedebiliyorsunuz. Ancak sizlerle paylaşacağımız Instagram video indirme yöntemi ile birlikte videoları yüksek çözünürlükte kaydedebilir ve daha sonra paylaşabilirsiniz.

Instagram video indirme nasıl yapılır?

  1. Adım: Hem mobil hem de masaüstü için geçerli olan bu yöntem aslında çok basit çalışıyor. Önce Instagram’dan indirmek istediğiniz videonun sağ üst tarafında yer alan üç noktaya basın.
  2. Adım: Daha sonra “Bağlatıyı Kopyala” seçeneğine tıklayın.
  3. Adım: Buradan video indirme sayfasını açın.
  4. Adım: Kopyalamış olduğunuz bağlantıyı kutucuğa yapıştırın.
  5. Adım: Bağlantıyı yapıştırdıktan sonra otomatik olarak video algılanacak.
  6. Adım: Ön izlemesi gösterilen videonun yanında yer alan “İndir MP4” seçeneğine tıklayın ve videoyu indirin.

Bu yöntem hem iOS hem de Android telefonlarda çalışıyor. iOS’te indirdiğiniz video Safari‘deki “İndirilenler” bölümüne kaydoluyor. İndirilenler bölümünden videoyu kaydet diyerek Fotoğraflar uygulamasında görüntüleyebilirsiniz.

WhatsApp mesajları otomatik silinecek: Peki nasıl kullanılacak?

iOS cephesinde bir de Kestirmeler için SMD kısayolu yer alıyor. Buradan Siri Kısayolunu ekledikten sonra yine indirmek istediğiniz videonun sağ üstündeki üç noktaya basın. Bu sefer “Şurada Paylaş” seçeneğine tıklayın. Karşınıza açılan ekrandan SMD kısayolunu seçin ve videonun otomatik olarak indirilmesini bekleyin.

Android cephesinde ise Video Downloader for Instagram isimli ücretsiz uygulamayı buradan indirebilirsiniz. İndirmek istediğiniz videonun linkini yine kopyalayıp, uygulamaya yapıştırmanız yeterli olacaktır.