İnsan beyni önceden düşünülenden 10 kat daha fazla bilgi tutabiliyor

İnsan beyni önceden düşünülenden 10 kat daha fazla bilgi tutabiliyor

İnsan beyni ile ilgili yeni bir keşif ortaya çıktı. Görünüşe göre sanılandan 10 kat daha fazla bilgi tutulabiliyor. İşte tüm detaylar.

İnsan beyni bilim insanları için her zaman bir merak konusu oldu ve yeni keşifler gelmeye devam ediyor. Yaşlanma ve hastalıklarla birlikte hafıza kaybının daha iyi anlaşılmasına yol açan yeni bir araştırmaya göre, insan beyni daha önce düşünülenden 10 kat daha fazla bilgi depolama kapasitesine sahip olabilir. Önceki çalışmalar, yeni bilgileri öğrenmenin ve hatırlamanın, beyindeki sinaps adı verilen ve zamanla güçlenebilen veya zayıflayabilen sinir bağlantılarını güçlendirerek hafızayı etkilediğini göstermişti. Bununla birlikte, bireysel sinapsların gücünü ölçmek sinirbilimciler için hep zor bir meseleydi.

İnsan beyni önceden düşünülenden 10 kat daha fazla bilgi tutabiliyor

Sinirler arasındaki bağlantıların ne kadar zayıfladığını veya güçlendiğini ve depoladıkları veri miktarını kesin olarak tahmin etmek özellikle zor. Ancak Neural Computation dergisinde açıklanan yeni bir teknik, sinaptik güç, plastisitenin kesinliği ve bu sinir bağlantılarının depolayabileceği bilgi miktarı hakkında yeni bilgiler sunuyor. Bu teknik, sinapsların gücünü ölçmeye yardımcı olabilir ve insanların nasıl öğrendiğini, hatırladığını ve bu süreçlerin yaş veya hastalıkla birlikte nasıl değiştiğini anlamamızı geliştirebilir. Araştırmanın ortak yazarı Terrence Sejnowski, “Bireysel nöronların birbirine tam olarak nerede ve nasıl bağlandığını belirleme konusunda giderek daha iyiye gidiyoruz” dedi.

“Artık sinapsların gücünü, nöronların bu gücü modüle etme hassasiyetini ve sinapsların depolayabileceği bilgi miktarını incelemek için bir teknik geliştirdik; bu da beynimizin daha önce olduğundan 10 kat daha fazla bilgi depolayabildiğini bulmamızı sağladı.”

Vivo V40 Pro, yeniden markalanan S19 Pro olarak yakında piyasaya sürülebilir