Huawei Y6 2019 tanıtıldı! İşte özellikleri

huawei y6 2019

Huawei giriş segmentine hitap eden uygun fiyatlı modeller tanıtmaya devam ediyor. İşte bunlardan sonuncusu. Huawei Y6 2019 özellikleri ve diğer detaylar.

Akıllı telefon pazarının öncü isimlerinden biri olan Huawei, müşteri kitlesini genişletmeye devam ediyor. Hemen hemen her fiyat aralığında modeli bulunan Çinli üretici, her bütçeye hitap eden bir yapıya sahip. Bu bağlamda geçtiğimiz yıl en çok telefon sevkiyatı gerçekleştiren 2. isim olmayı başaran Huawei, önümüzdeki süreçte Samsung’u devirerek zirveye yerleşmeyi hedefliyor.

Nitekim Huawei’nin bu hedefine ulaşmasında giriş segmentindeki model sayısı da büyük önem arz ediyor. Çinli üretici bu skaladaki modellerine geçtiğimiz gün bir yenisini daha ekledi. Huawei Y6 2019.

Uygun fiyatlı Huawei Y6 2019 tanıtıldı

Huawei Y6 2019 gücünü MediaTek’in düşük segmentteki yonga seti Helio A22’den alıyor. Sistemini 3GB RAM ile destekleyen modelin dahili depolama alanı ise 32GB. MicroSD kart desteği de bulunan telefonun hafızası bu sayede 512GB’a kadar arttırılabiliyor.

Kutudan ilk çıktığında EMUI 9 destekli Android Pie ile çalışacak olan Huawei Y6 2019, oldukça şık bir tasarıma sahip.

Su damlası şeklinde bir kamera çentiğine sahip olan telefon 3020 mAh’lık bataryadan besleniyor. Telefonun arka tarafında 13MP’lik tek bir ana kamera yer alırken, ön tarafında ise 8MP’lik selfie kamerası bulunuyor.

İlk etapta siyah, mavi ve kahverengi renk seçenekleriyle satışa sunulacak olan telefonun fiyatı ve çıkış tarihi önümüzdeki günlerde netlik kazanacak.

Huawei P30 Lite TENAA’da ortaya çıktı