Huawei WiFi BE3 Router: Ev ve ofiste yüksek performans

fe fwe

#İŞBİRLİĞİ

Huawei, hayatımızı kolaylaştıracak yeni ürünlerle boy göstermeyi sürdürüyor. Çinli teknoloji şirketi, geçtiğimiz günlerde ilk router’ını ülkemizde satışa sundu. Wi-Fi 7 desteği sunan ve güçlendirilmiş antenleri sayesinde ev ve ofisin hemen her noktasında yüksek bağlantıyı mümkün kılan cihaz, açıkçası fazlasıyla ilgimizi çekti.

Huawei WiFi BE3 Router, kâğıt üzerinde 3,6 Gbps’e kadar internet hızı sunabiliyor. Bu da ev ve ofislerde interneti yoğun olarak kullananlar için sevindirici bir detay. Yalnızca iş amaçlı değil, film izleme ve oyun oynama keyfi için de uygun bir çözüm.

Ürün, çift bantlı çalışma sistemi ve 4K QAM modülasyonu ile aynı anda birden fazla cihazın yüksek performansla bağlanmasına olanak tanırken, 128 cihaza kadar bağlantı kapasitesi sunuyor (Gerçekten bunu deneyenler olacak mı, merak ediyoruz biz de.).

Cihaz, 2,4 GHz ve 5 GHz bantlarıyla geniş kapsama alanı sunarken, 4 antenli yapısı ve ikili sinyal güçlendiricisi sayesinde duvarları aşarak sinyal kalitesini her noktaya ulaştırıyor.

Huawei WiFi BE3 Router: Ev ve ofiste yüksek performans

Huawei WiFi BE3, beyaz renkte. Göze hoş gelen tasarım detayları var.

Eşyalarınızla uyumlu bir görüntü oluşturacaktır. Arka tarafında 4 tane bağlantı noktası bulunan ürün, aynı zamanda güçlendirilmiş 4 tane de antene sahip. Yani uzak mesafeler, farklı katlar ve duvarlar gibi sinyal gücüne etki edebilecek can sıkıcı detayları artık umursamanıza gerek kalmıyor.

Router’lar, bildiğiniz gibi ev ya da ofis ortamında, interneti daha verimli kullanabilmek için önemlidir. Evinizde ya da ofisinizde, standart modem ve internet bağlantı hızınız sebebiyle bazı noktalara kablosuz internete erişim sorumları yaşayabilirsiniz. Zira bu, geçmişten günümüzde en bilinen problemlerden bir tanesi. Modeme ethernet kablo aracılığıyla bağlayacağınız gelişmiş bir router ise, kablosuz internet bağlantı kalitesini artırdığı gibi aynı anda birden fazla cihazın da hem hızlı hem de güvenli bir şekilde internete erişebilmesini sağlıyor.

Tabii router’lar denildiğinde, kullanıcıların başlıca korkularından bir tanesi olarak kurulum ve yönetim süreci gösterilir. Huawei WiFi BE3 router, kolay kurulumu ve kolay yönetilebilir yapısıyla beğenimizi kazandı diyebiliriz.

Ürünü kutudan çıkardıktan sonra önce elektriğe bağlıyor, sonra da kablo yardımıyla modeminize bağlıyorsunuz. Ardından, cihazın alt kısmındaki karekodu okutarak akıllı telefonunuz üzerinden mobil kurulum gerçekleştirebilirsiniz. Tabii burada Huawei’nin AI Life uygulaması önemli. Bu uygulamayı Huawei’nin resmi uygulama mağazasına giderek ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

Huawei WiFi BE3 Router: Ev ve ofiste yüksek performans

Sadece birkaç adım sonrasında kurulum tamamlanıyor ve artık yönetim kısmına da geçiş yapabiliyorsunuz. Uygulamanın güzel, kullanışlı bir arayüzü var. Burada kaç cihaz internete bağlı, bağlantı hızları neler, güvenlik tarafında ne gibi düzenlemeler var, bunları kontrol edip düzenlemeler gerçekleştirebiliyorsunuz. Ebeveyn kontrolü ve tabii ki misafirleriniz için misafir ağı gibi imkânlar da mevcut. Tabii uygulama, ev ya da ofisinizin odalarına göre bir haritalandırma sunuyor ve bunu uygulamada takip ederek çekim gücünü de görebiliyorsunuz.

Ürünün 3+1, hatta iki katlı dublex ev ve ofislerde bile kapı ve duvar gibi faktörlere rağmen gayet güçlü çekim sunabildiğini söyleyebiliriz. Dolayısıyla yalnızca internet gezintileri ve e-mail’leşmeler değil, aynı zamanda yüksek çözünürlüklü videoların streaming edilmesi ve multiplayer oyun deneyimleri tarafında da sorunsuz deneyimler yaşadık. Tabii burada mevcut internet altyapınız ve modeminizin de önemli olduğunu hatırlatmak gerekiyor.

Huawei WiFi BE3, Wi-Fi 7 kablosuz bağlantı teknolojisini destekleyen güncel bir ürün.

Biliyorsunuz, hâlâ Wi-Fi 4 ve 5 standardını kullanan pek çok ürün var. Ama öte yandan, son yıllarda Wi-Fi 6 kullanıcılarının arttığı da bir gerçek. Eh, şimdi de Wi-Fi 7’den söz ediyoruz. Yani aynı ağa aynı anda daha fazla cihaz bağlansa bile daha hızlı ve güvenli deneyimler mümkün oluyor. Dolayısıyla Huawei WiFi BE3, hem günümüz hem de geleceğe yönelik bir ürün. Bir yandan şimdi keyfini çıkarırken bir yandan da geleceğe yönelik yatırım yapmış oluyorsunuz.

ASUS Zenbook S 14 inceleme: Şık, dayanıklı, hafif ve güçlü