Huawei Mate 40 Pro 6 arka kamera ile gelecek!

Huawei Mate 40

Huawei’nin amiral gemisi modeli Huawei Mate 40 Pro için ilginç bir sızıntı geldi. Görünüşe göre telefonda tam altı arka kamera bulunacak.

Çinli teknoloji üreticisi Huawei, önümüzdeki haftalarda düzenleyeceği etkinlikte Huawei Mate 40 Pro modelini tanıtacak. 12 GB RAM ve Kirin 1000 yonga seti ile performans testlerini ağlatacak olan telefonun, bugün altı arka kamera ile geleceği ortaya çıktı.

Oldukça büyük bir ekran ile geleceği görünen telefonda nokta çentik şekilde iki adet ön kamera bulunacak. DxOMark’ta rekorlar kıracak olan hem ön hem de arka kamera, telefonda fotoğraf çekmek isteyenleri mest edecek. 108 Megapiksel çözünürlüğünde ana kameraya sahip olacak telefonun Ekim ayı içerisinde tanıtılıp satışa sunulması bekleniyor.

Huawei ödüllü fotoğraf yarışması başlıyor!

Arka kameralara dönecek olursak 108 Megapiksel ana kameraya ultra geniş açılı kamera, derinlik sensörü, telefoto lens, makro sensör ve siyah beyaz lensin eşlik etmesi bekleniyor. Dünyanın en iyi fotoğraf çeken telefonu unvanını eline alacak olan Mate 40 Pro’nun, Türkiye pazarında 14.000 TL bandını zorlayacağını düşünüyoruz.

Huawei Mate 40 Pro

Huawei’nin bu son amiral gemisi modeli olacak gibi görünüyor. Çünkü TSMC ile olan ilişkileri dara girmiş durumda. Bu yüzden dolayı Kirin yonga setinin üretimi durdu. Huawei’nin de eldeki işlemci stokları bitme noktasına geldi. Eğer Qualcomm ile bir anlaşma imzalanmazsa; 2021 yılıda Huawei‘nin telefon pazarında yüzde 70 oranında kan kaybedeceği söyleniyor. Umarız Huawei ile Qualcomm arasında bir anlaşma imzalanır ve canavar telefonların önü kesilmez.