Huawei Mate 40 Pro 4G, Harmony OS 2.0 sertifikasını aldı

Huawei Mate 40 Pro 4G, Harmony OS 2.0 sertifikasını aldı

Huawei, Mate 40 serisini Ekim 2020’de piyasaya sürdü ve tahmin edilebileceği gibi telefonlar Android OS ve EMUI ile birlikte geldi. Şirket kendi içinde testlere başladığını duyurmuştu. Bugün Huawei Mate 40 Pro 4G bir sertifika listesinde kendini gösterdi.

Huawei, zorlu zamanları tam olarak atlatmamış olsa da yine de Android alternatifi olan Harmony OS’yi daha fazla platforma itiyor. Resmi bir onay olmamasına rağmen, Weibo’da  tipster Digital Chat Station, Huawei Mate 40 Pro 4G sürümünün artık yeni bir sertifikaya sahip olduğunu belirtiyor. Teknik özellikler, geçen yıl piyasaya sürülen 5G varyantı ile aynı aynı kalıyor. Ancak bu sefer yeni olan şey, Android tabanlı EMUI yerine, yeni telefonların HarmonyOS 2.0 ile listelenmesi. Doğruysa, bu aynı zamanda Huawei’nin HarmonyOS 2.0’ı kutudan çıkaran ilk akıllı telefonu olacak.

Huawei Mate 40 Pro 4G, Harmony OS 2.0 sertifikasını aldı

Mate 40 Pro akıllı telefona çok benzeyen bir cihaz TENAA’da listelendi. Kapladığı alan ve genel tasarım tamamen aynı, ancak önemli bir fark, NOH-AL00 kod adlı telefonun birlikte verilen tabloya göre Harmony OS 2.0 çalıştırması. Bu Huawei Mate 40 Pro ile ilgili bir başka ilginç not da 5G bandının listelenmemiş olması, bunun söylentilere göre 4G versiyonu olabileceği açıkça belirtilmiş. Yonga setini bilmesek de CPU Kirin 9000 ile eşleşen 3.1 GHz olarak listeleniyor. Her iki durumda da, bir Harmony OS ile Huawei Mate 40 Pro’yu göreceğiz. Cihazı tahmini görüş vaktimiz ise Haziran civarı olacak.

Huawei Temmuz ayında 6G teknoloji için test uyduları başlatacak