Huawei-Leica ortaklığı P50 serisiyle sona erecek

k12

Huawei P9 ile beraber Huawei-Leica arasında bir anlaşma ve ortaklık sağlanmıştı. 2016 amiral gemisi piyasaya sürüldüğünden beri, her iki şirket de cep telefonu fotoğrafçılığı için yüksek bir standart belirleyen birkaç Huawei telefonu üzerinde birlikte çalıştı. Yeni bilgiler, ortaklığın bu yıl sona ereceğini söylüyor.

Teme (@ RODENT950), yaklaşmakta olan Huawei P50 serisinin Alman kamera şirketinin markasına sahip olacak son proje olacağını açıkladı.

Ayrı bir tweet’te, bilgi sızıntısı her iki şirket arasındaki ortaklığın Leica’nın yazılım ve donanım girdisinden sadece markalaşmaya düştüğünden de bahsetti . Bunu, yaklaşan Huawei P50 serisi telefonlarda neredeyse hiç Leica teknolojisi olmadığı ve alacağımız tek şeyin aşina olduğumuz “Leica ile Ortak Mühendislik” etiket satırı olduğu anlamına geldiği sonucuna varabiliriz. Bu hat artık sadece telefonun etkileyici kameralara sahip olduğunu gösterecek.

Leica’nın ortak olacak yeni bir telefon şirketi aradığı söyleniyor, ancak görünen o ki zaten bulmuş. Geçen hafta sızdırılan yakında çıkacak olan Sharp AQUOS R6’nın renderları , telefonun Leica ile Co-Engineered With Leica etiket hattına sahip olduğunu gösteriyor ve Leica ve Sharp’ın halihazırda devam eden bir ortaklığı olduğunu doğruluyor. Bunun uzun vadeli mi yoksa tek seferlik bir şey mi olduğu görülecek.

Huawei-Leica ortaklığı P50 serisiyle sona erecek

Huawei-Leica için yolların ayrılması şaşırtıcı değil. Huawei’nin cep telefonu işi, ABD yasağının bir sonucu olarak halihazırda zor zamanlar geçiriyor. Ayrıca devam eden çip kıtlığıyla en kötü darbe de bu oldu. Dolayısıyla, azalan bir ürün yelpazesiyle, ortaklığın sürdürülmesinin bir anlamı yok.

Lenovo Go Power Bank için tarih belli oldu