Huawei Enjoy 7 global pazara açılabilir

Huawei Enjoy

Huawei’nin kısa süre önce Çin’de satışa sunduğu orta segment modeli Huawei Enjoy 7, global pazarda da boy gösterebilir. İşte konu hakkındaki detaylar.

Şu aralar Android pazarında son derece yoğun günlerin yaşandığını söylesek sanırım pek de yanılmış olmayız. Bir yandan ardı ardına duyurulan amiral gemisi modelleri, diğer yandan sessiz sedasız satışa sunulan giriş ve orta segmentteki modelleri, hali hazırda kalabalık olan pazarı iyice zenginleştirmiş durumda.

Global pazardaki ürün yoğunluğundan dolayı bazı firmalar kimi modellerini bölgesel olarak satışa sunuyor. Bu durumun en basit örneği ise Çinli üreticiler.

Çinli firmalar yıl içerisinde onlarca model satışa sunsa da bunların bir çoğu global pazarda boy göstermiyor. Misal olarak Çin’in en çok akıllı telefon sevkiyatı yapan ismi Huawei. Çinli üretici geçtiğimiz yıl ve bu yıl içerisinde kendi ülkesinde satışa sunduğu bir çok modelini, ülke sınırları dışarısına çıkarmadı. Çünkü global pazar zaten fazlasıyla modele doymuş durumda.

Fakat Huawei bile bazen çeşitli istisnalar yapabiliyor. Zira sızdırılan bilgilere göre geçtiğimiz günlerde Çin’de satışa sunulan Huawei Enjoy 7, Avrupa’da da satışa sunulacakmış.

Orta segmente hitap eden bu modelin en dikkat çekici yanı ise 230 dolarlık fiyatı. 720p çözünürlüğünde 5.5 inçlik bir ekrana sahip olan telefon gücünü Snapdragon 435 yonga setinden alıyor. Sistemini 4GB RAM ile destekleyen Huawei Enjoy 7, 32GB dahili depolama alanına sahip. 12 MP’lik ana kameraya 8 MP’lik ön kameranın eşlik ettiği cihaz 4000 mAh gücünde bir bataryadan besleniyor. Telefonun ülkemizde satışa sunulup sunulmayacağı ise henüz netlik kazanmış değil.