Huawei Ar-Ge Buluşması Gaziantep’te gerçekleşti  

Huawei Ar-Ge

Doğu ve Güneydoğu illerinde öğrenim gören öğrencilerin yazılım alanında kendilerini geliştirmelerine imkan sağlayan Huawei Ar-Ge Buluşmaları, Gaziantep Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nde düzenlenen etkinlikle devam etti.

 Huawei, genç yeteneklerin Türkiye bilişim ekosistemine kazandırılması yönündeki faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda hayata geçirilen ‘Huawei Ar-Ge Buluşması’, 8-9 Kasım tarihlerinde, Gaziantep’te, Hasan Kalyoncu Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşti.

 Bilişim eğitiminde fırsat eşitliğinin sağlanmasının yanı sıra, öğrencilerin kodlama becerilerinin geliştirilmesinin amaçlandığı etkinlik kapsamında öğrencilere; telekomünikasyon, siber güvenlik, bulut bilişim, Huawei Mobil Servisleri ve bilgisayarlı görü temel eğitimleri verilirken, kariyer oturumları, mülakat simülasyonları ve bulut bilişim alanında uygulamalı eğitim seansları da Ar-Ge buluşması çerçevesinde hayata geçirilen etkinlikler arasındaydı.  

 Öğrenciler ayrıca, Huawei Ar-Ge Buluşması kapsamında, ülkemizin önde gelen bilişim eğitmenlerinden Buğra Ayan’dan, Web3 konusunda temel bir eğitim alma fırsatı da buldular.

 Huawei Ar-Ge

Huawei Ar-Ge Buluşması; Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Burhan Akyılmaz, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanı Mustafa Ermiş ve Huawei Türkiye Siber Güvenlik ve Gizlilik Şefi Ömer Faruk Şahin’in konuşmalarıyla başladı.

 Huawei Türkiye Siber Güvenlik ve Gizlilik Şefi Ömer Faruk Şahin, Huawei  Buluşması’nı değerlendirirken, “Gerçekleştirdiğimiz birçok proje var. Ancak aralarında buluşmalarının da yer aldığı ‘Bilişim Yetenekleri Geliştirme Projeleri’, bizler için ayrı bir yer tutuyor. Türkiye’nin genç yeteneklerine ulaşmak ve onlarla etkileşimde bulunmak, bizim için inanılmaz bir mutluluk. Bu projeleri hem gençlerimize hem de ülkemizin geleceğine bir yatırım olarak görüyoruz. Yapay zekadan bulut bilişime, telekomünikasyondan siber güvenliğe kadar birçok konuda eğitimlerin ve birebir etkileşimlerin yer aldığı, dokuzuncusunu düzenlediğimiz e Buluşması’nın Gaziantep’teki gençlerimiz için bir yol gösterici olmasını temenni ediyorum” dedi.

Etkinliğin sonunda katılımcı öğrencilere, çekilişle 10 adet Huawei Watch Fit2 akıllı bileklik ve sürpriz hediyeler dağıtıldı. Öğrenciler ayrıca, Huawei Ar-Ge Buluşması kapsamında, Huawei tarafından geliştirilen 5G AR/VR teknolojilerini deneyimleme şansı da elde etti.

Honda’nın yeni debriyaj teknolojisi E-Clutch ilk kez EICMA 2023’te