HTC 10: Pil performansı

htc 10 5

HTC 10, önceki seri olan HTC One ailesinin bir devamı değil. Metal bir kasa sistemine oturtturulan HTC 10, zengin donanım birleşenleri, yüksek performans ve yüksek pil kapasitesi ile fark yaratıyor. 

HTC, pil performansı ve kapasitesi konusunda önemli adımlar attı. Üç yıl önce One M7’de 2300 mAh’lik bir pil kullanılıyorken, One M8’de  pil kapasitesi 2600 mAh’e yükseldi. HTC geçen yıl piyasaya sürdüğü One M9’da 2840 mAh’lik bir batarya kullanarak fark yaratmıştı. Dolaysıyla HTC’nin yeni telefonunda beklenti, pil kapasitesinin doğal olarak artması Öyle de oldu. HTC 10, 3000 mAh’lik bir bataryaya sahip.

Değiştirilemeyen bu 3000 mAh’lik bataryaya, yük altında yaklaşık 11 saat kesintisiz çalışıyor. Yoğun bir tempoda çalıştırıldığında bu değer daha da artıyor. 1 saat film izleme, internette sörf, arada bir müzik dinleme, telefonla konuşma ve kamera kullanımlı bir tempoda 12 saat’lik bir süre sonucunda pil’in %40’i hala dolu olması bizi şaşırttı. Esasında çok da şaşırmamak gerekiyor. Sonuçta HTC 10, normal şartlar altında 2 gün dayanıyor.

HTC 10, pil tüketim konusunda cimri olduğunu deneyerek gördük. Peki şarj konusunda durum nedir. HTC 10, Qualcomm’un Quickcharge 3.0 teknolojisini kullanıyor.  HTC 10 ile beraber gelen ve opsiyonel olarak satılmayan Quick charge 3.0 adaptörü ile 30 dakika içinde bataryanın yarısını doldurabiliyorsunuz. Şarj işlemi beraberinde gelen USB 3.1 kablosu yani  USB Type-C bağlantısından gerçekleşiyor.